Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
83 Artikelen

Sleeptouwen helpen een wagen lostrekken die vastzit op ruw terrein, of wegslepen na pech. Dit zijn touwen van 4 tot 6 m lang met bevestigingselementen aan beide uiteinden.

Soorten sleeptouwen

Volgens materiaal:

  • Metaal. Dit zijn producten gevlochten uit verschillende staalkoorden. Ze bieden een uitstekende duurzaamheid, maar zijn vatbaar voor corrosie. Ze zijn niet elastisch, en hierdoor niet altijd handig om op te slaan. Dergelijke accessoires zijn enkel geschikt om voertuig weg te slepen. Het is verboden om ze te gebruiken om een vastzittende wagen los te trekken: de touwen kunnen scheuren wanneer men eraan rukt, en kunnen de wagen beschadigen.
  • Textiel. Deze worden gewoonlijk gemaakt van nylon, sisal of manillahennep. U kunt online bijvoorbeeld een platte riem of een gevlochten touw kopen. Ze zijn compact en veilig als ze scheuren. Een nadeel van hun gebruik is het feit dat het materiaal hygroscopisch is: dergelijke auto-accessoires dienen na elk gebruik gewassen en gedroogd te worden.
  • Polypropyleen. Deze zijn perfect geschikt om een wagen uit sneeuw of modder te trekken. Ze zijn elastisch en kunnen schokken van het voertuig dempen. Hun nadeel ligt in de snelle slijtage onder mechanische belasting.
  • Nylon. Deze hebben een hoge duurzaamheid, en kunnen aanzienlijke belasting aan terwijl ze hun werkingseigenschappen behouden. Ze zijn ook bestand tegen vocht en ernstige koude.

U kunt accessoires kopen met verschillende soorten bevestigingselementen. Meestal bestaan deze uit lussen, haken of karabijnhaken. Deze producten hebben in catalogi van fabrikanten een verschillende trekcapaciteit. U dient een accessoire te kiezen dat 150% tot 300% van het gewicht van uw wagen kan trekken.

Tips voor gebruik van sleeptouwen

  1. Inspecteer de bevestigingen voor het slepen. Als ze vervormd zijn, dient u een pechdienst te contacteren. Volg de instructies van de fabrikant om de accessoires te bevestigen.
  2. Bevestig het sleeptouw diagonaal indien de locatie van de sleepogen dit toelaten: van het linkeroog op een wagen naar het rechteroog op de andere. Door een dergelijk bevestiging wordt het risico op scheuren van het accessoire herleid tot een minimum.
  3. Bind een accessoire met lussen vast met een speciale knoop, zoals een paalsteek.
  4. Bewaar zowel metalen - als textielproducten op een plaats beschermd van vocht. Op deze manier gaan ze langer mee.

AUTODOC: handig online winkelen

U kunt sleeptouwen en andere auto-accessoires kopen aan een betaalbare prijs in de online winkel AUTODOC. Wanneer er promoties lopen voor de producten die u nodig hebt, worden deze nog goedkoper. Plaats vandaag een online bestelling, en bekijk met eigen ogen dat winkelen met een budget gemakkelijk kan zijn.

loader Even geduld, a.u.b....