Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Automatten

weergave
Fabrikanten
6046 Artikelen

Vloermatten: Wat u moet weten

Vloermatjes voor auto's beschermen de wagen tegen vuil en vocht, en maken het reinigingsproces aanzienlijk gemakkelijker. Bovendien kunnen ze een centraal punt zijn in het interieur van de wagen.

Soorten vloermatjes voor auto's

Volgens productiemateriaal:

  • Rubber. Deze klassieke producten beschermen ze goed tegen vuil en vocht. Ze zijn goedkoop en vertonen een hoge duurzaamheid.
  • Polyurethaan. Deze handige en lichte accessoires lijken op de rubberen producten. Ze blinken uit met een hoge flexibiliteit en weerstand tegen vorst, en hebben een hogere prijs.
  • Textiel. Dit zijn slijtvaste accessoires gemaakt van synthetisch textiel met een rubberen basis. Hun voornaamste voordeel is het grote aanbod in kleuren; het nadeel is het vrij ingewikkelde onderhoud.
  • Papier. Dit zijn wegwerpproducten die snel vocht absorberen. Ze beschermen de vloer tegen vervuiling tijdens een kort gebruik van de wagen.

Er bestaan universele vloermatjes en deze aangepast aan een specifieke automodel. De eerste zijn geschikt voor verschillende auto's, maar dekken mogelijk niet het volledige vloeroppervlak. De matjes van het tweede type zijn gemaakt voor auto's van een specifiek model en merk, die precies passen in de contouren van het interieur, zodat de vloer bedekt wordt zonder openingen. Sommige accessoires kunnen beschikken over plastic klinknagels, klemmen, haken, oogjes, antislip pinnen en andere onderdelen die bijdragen aan een betrouwbare bevestiging aan de vloer.

De accessoires verschillen ook van elkaar door de hoogte van de rand. Gewoonlijk varieert deze tussen 1 en 4 cm. Men dient rekening te houden met deze parameter tijdens het kiezen. Dit omdat de randen de vloer beter beschermen tegen water en vuil, maar in sommige wagens de bestuurder kunnen verhinderen om de pedalen in te drukken.

Tips voor gebruik van vloermatjes voor auto's

  1. Producten van rubber of polyurethaan kunnen eenvoudig gereinigd worden met warm water, en in geval van aanzienlijke vervuiling kan men gebruik maken van speciale middelen.
  2. Het is handig om textielmatten te reinigen met borstels of huishoudelijke stofzuigers. Het is af te raden om textielproducten uit te kloppen, aangezien ze hierdoor beschadigd kunnen raken. In het geval van hardnekkige vlekken kunt u chemische producten gebruiken gemaakt voor deze materialen.
  3. De accessoires moeten verticaal opgehangen worden om te drogen, zonder te buigen, zodat het water eruit drupt. Het is af te raden om ze uit te wringen, aangezien dit de materiaalbasis negatief beïnvloedt.

AUTODOC: handig online winkelen

Om vloermatjes voor auto's te kopen met comfort, dient u zich simpelweg te registreren in onze online winkel. We hebben een gebruiksvriendelijke cataloog gecreëerd, waar de nodige producten met gemak gevonden kunnen worden. In het geval u enige vragen hebt, kunt u zich tot de klantendienst richten. De responsieve managers geven u online of per telefoon raad, vertellen u over lopende promoties, en helpen u indien nodig bij de keuze van het product. Wordt onze klant en maak gebruik van de voordelen van een eersteklas dienstverlening.

loader Even geduld, a.u.b....