Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
Omruilen
Wanneer u reserveonderdelen aankoopt die zijn gemarkeerd als "inruilartikel", moet u niet alleen de prijs van het reserveonderdeel zelf betalen, maar ook het bedrag van het statiegeld. Volgens de Europese wetgeving mag de fabrikant dit bedrag eisen als garantie voor het retourneren van het oude onderdeel voor het opknappen en hergebruik in aanmerking genomen. De terugbetaling van het statiegeld vindt plaats bij teruggave van het gebruikte onderdeel. Betaling van het statiegeld gebeurt alleen in het geval dat de artikelen worden geproduceerd op het grondgebied van de Europese Unie. Het bedrag van het statiegeld wordt bepaald door de leverancier van de onderdelen. Daarom kan hetzelfde onderdeel dat wordt aangeboden door verschillende leveranciers, worden aangeboden met een verschillend bedrag als statiegeld of helemaal geen statiegeld.
Goederen zijn voor 30 € te huren, exclusief borgsom en 21% BTW. Dit zal na retourzending van het oude onderdeel worden teruggestort
Simpele terugzendprocedure
AUTODOC AG (Retoure - Lager R)
Rhinstraße 132
12681 Berlin
Duitsland
8 weken
Hoe werkt het?
 • U betaalt voor het nieuwe onderdeel en het statiegeld.
 • U ontvangt het nieuwe onderdeel.
 • Bereid het gebruikte onderdeel voor op verzending (voer vooraf de vloeistof uit het onderdeel af als deze er is (deze eis geldt niet voor batterijen)).
 • U vraagt om het terugzenden van het gebruikte onderdeel via uw persoonlijke account vanaf de website Autodoc.nl of via het onderstaande formulier op de pagina.
 • Gebruik de doos van het nieuwe onderdeel dat u ontvangen hebt, en plaats daar het gebruikte reserveonderdeel in. Voeg de factuur toe die u hebt ontvangen samen met het nieuwe onderdeel. Dit versnelt het verwerkingsproces van het verzoek aanzienlijk.
 • Stuur het gebruikte onderdeel in goede staat naar het volgende adres:
  AUTODOC AG (Retoure - Lager R)
  Rhinstraße 132
  12681 Berlin
  Duitsland
 • Wij sturen het gebruikte reserveonderdeel naar de fabrikant voor onderzoek.
 • Als regel duurt de verwerking van uw bestelling 6-8 weken vanaf het moment van aankomst in het magazijn van het verzonden onderdeel. We brengen u op de hoogte van de onderzoeksresultaten.
Hoe snel moet het gebruikte onderdeel worden verzonden?
Het gebruikte onderdeel moet binnen een jaar na de datum van aankoop van het inruilartikel worden verzonden.
Wat is de procedure voor de terugbetaling van statiegeld in het geval van een positief onderzoeksresultaat?

We betalen u het statiegeld op dezelfde manier terug als uw gekozen betaalmethode, of door het te crediteren naar het saldo van uw Autodoc.nl klantaccount.

Wat gebeurt er als het onderzoeksresultaat negatief is?

We stellen u er hierbij van op de hoogte dat we de borg helaas niet aan u kunnen restitueren. We zullen het onderzochte inruilartikel 2 maanden lang in ons magazijn bewaren. Het reserveonderdeel kan op verzoek naar u teruggestuurd worden. (De kosten hiervoor zal Autodoc.nl op zich nemen.) Na afloop van een termijn van 2 maanden zal het onderdeel op de juiste manier verwerkt worden.

Wat zijn de retourvoorwaarden?
 • Het oude onderdeel wordt op kosten van de klant naar ons verzonden!
 • Zelfs als de bestelling de optie Veilig Bestellen bevat, moet het gebruikte reserveonderdeel op kosten van de klant worden teruggestuurd. Als de klant weigert het oude onderdeel aan de fabrikant terug te geven, kan het statiegeld niet worden terugbetaald en wordt het door de fabrikant als compensatie beschouwd.
 • Als het gebruikte onderdeel ernstig beschadigd is, of scheurtjes in de behuizing vertoont, wordt de terugbetalling van het statiegeld niet uitgevoerd.
 • Als u een tweedehands onderdeel van een andere categorie verzendt, wordt het statiegeld niet terugbetaald. Er is bijvoorbeeld een generator gekocht en er is een starter verzonden.
 • Om het bedrag van het statiegeld te ontvangen, kunt u een vergelijkbaar gekocht onderdeel terug sturen van een andere fabrikant. De remklauw BOSCH wordt bijvoorbeeld gekocht en de TRW remklauw wordt teruggestuurd.
 • Als het nieuwe onderdeel door kenmerken (bijvoorbeeld vermogen) niet overeenkomt met het oude, moet u met de fabrikant controleren of dit onderdeel kan worden geretourneerd. U kunt dit controleren bij de klantendienst via [email protected]
Welke onderdelen worden als inruilartikelen beschouwd?
Remklauw
Dynamo / Alternator
Startmotor / Starter
Aandrijfas
Aircopomp
Stuurbekrachtigingspomp
Stuurhuis
Turbocharger
Verstuiver
Inspuitpomp
Accu / Batterij
Stroomverdeler
Koppelingsplaat
Drukgroep
EGR klep
Verstuiverhoudercombinatie
Hogedrukinspuitpomp
Stuurkolom
Regeleenheid, brandstofinjectie
Luchtmassameter
Pompinjectie-eenheid
Askoppeling
Compressor luchtvering
Aandrijfas, asaandrijving
Stuureenheid, injectiesysteem
Mengselverdeler, injectiesysteem
Regeleenheid, ontstekingssysteem
Warmdraairegelaar
Uitlaatklep, motorrem
Toevoer, Ureumstofinjectie
Werkcilinder, stuurbekrachtiging
Regeleenheid, nullastregeling
Stuurset
Regeleenheid, klopsensor
Meer
Vereisten voor gebruikte onderdelen:
* De instructie is enkel bedoeld als informatief. Elk geval wordt apart beschouwd (elk reserveonderdeel ondergaat een apart onderzoek door een fabrikant).
Remklauw
Dynamo / Alternator
Startmotor / Starter
Aandrijfas
Aircopomp
Stuurbekrachtigingspomp
Stuurhuis
Turbocharger
Verstuiver
Inspuitpomp
Accu / Batterij
Stroomverdeler
Formulier voor het retourneren van het inruilartikel:
Zodra u besluit het oude onderdeel te verzenden, vragen wij u om eerst het onderstaande formulier in te vullen en onze klantendienst zal contact met u opnemen. Gelieve het nummer in te voeren van de bestelling die het statiegeld bevat.