Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
BORGARTIKELEN
Als u reserveonderdelen met de aanduiding ‘borgartikel’ aanschaft, moet u niet alleen de prijs van het reserveonderdeel zelf betalen, maar ook een bepaald bedrag aan borg. Conform de Europese wetgeving is het fabrikanten toegestaan om dit bedrag in rekening te brengen om te waarborgen dat het oude onderdeel ingezonden wordt en hergefabriceerd kan worden. De terugbetaling van het borgbedrag heeft plaats bij teruggave van het gebruikte onderdeel. Borg is uitsluitend van toepassing op artikelen die binnen de Europese Unie geproduceerd zijn. De hoogte van het borgbedrag wordt door de leverancier van de onderdelen bepaald. Daarom kan het voorkomen dat er op eenzelfde artikel door verschillende leveranciers verschillende bedragen geheven worden – of zelfs helemaal geen borg.
Goederen zijn voor 30 € te huren, exclusief borgsom en 21% BTW. Dit zal na retourzending van het oude onderdeel worden teruggestort
Simpele inzendprocedure
AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
Rhinstrasse 132
12681 Berlin
Duitsland
8 weken
Hoe werkt het?
 • U betaalt voor het nieuwe onderdeel en draagt daarbij borg af.
 • U ontvangt het nieuwe onderdeel.
 • U maakt het gebruikte onderdeel verzendklaar (door eventuele vloeistoffen af te vloeien – dit geldt echter niet voor accu’s)
 • U vraagt de inzending van het gebruikte onderdeel aan via uw persoonlijke account bij de website Autodoc.nl of via het onderstaande formulier op de pagina.
 • Gebruik de verpakking van het nieuwe onderdeel en stop het gebruikte onderdeel daarin ter verzending. Voeg de factuur die u samen met het nieuwe onderdeel ontvangen hebt bij .Dit versnelt het verwerkingsproces van uw aanvraag aanzienlijk.
 • Stuur het gebruikte onderdeel in goede staat naar het volgende adres:
  AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
  Rhinstrasse 132
  12681 Berlin
  Duitsland
 • Wij sturen het gebruikte reserveonderdeel door naar de fabrikant voor toetsing.
 • Normaal gesproken duurt de verwerking van uw inzending 6-8 weken vanaf het moment van aankomst van het onderdeel in het magazijn. We brengen u op de hoogte van de uitslag van de toetsing.
Binnen hoeveel tijd moet het gebruikte onderdeel ingezonden worden?
Het gebruikte onderdeel moet binnen één jaar na aankoop van het borgartikel worden ingezonden.
Op welke manier zal het borgbedrag bij een positieve uitslag van de toetsing terugbetaald worden?

We restitueren u het borgbedrag via de door u bij betaling gekozen betaalwijze, of we schrijven het bij op uw account bij Autodoc.nl.

Wat gebeurt er als het onderzoeksresultaat negatief is?

We zullen u er dan van op de hoogte stellen dat we de borg helaas niet aan u kunnen restitueren. We zullen het onderzochte borgartikel 2 maanden lang in ons magazijn bewaren. Het reserveonderdeel kan op verzoek naar u teruggestuurd worden. (De kosten hiervoor zal Autodoc.nl op zich nemen.) Na afloop van de termijn van 2 maanden zal het onderdeel op de juiste manier verwerkt worden.

Wat zijn de voorwaarden voor inzending?
 • Het oude onderdeel wordt op kosten van de klant naar ons opgestuurd!
 • Zelfs als de bestelling voorzien was van de optie Veilig Bestellen, dient het gebruikte onderdeel op kosten van de klant worden ingezonden. Indien de klant weigert het oude onderdeel in te zenden, kan de borg niet worden terugbetaald en wordt het bedrag door de fabrikant als compensatie beschouwd.
 • Als het gebruikte onderdeel ernstig beschadigd is of de behuizing barsten vertoont, wordt er niet overgegaan tot terugbetaling van de borg.
 • Als u een tweedehands onderdeel uit een andere categorie inzendt, wordt de borg niet terugbetaald. Als u bijvoorbeeld een dynamo opstuurt, terwijl u een startmotor gekocht hebt.
 • Om het borgbedrag terug te krijgen, kunt u een vergelijkbaar onderdeel van een andere fabrikant insturen. Als u bijvoorbeeld een remklauw van Bosch gekocht hebt, kunt u er eentje van TRW inzenden.
 • Als bepaalde kenmerken van het vervangende onderdeel (bijvoorbeeld het vermogen) niet stroken met die van het oude, moet u bij de fabrikant navragen of dit onderdeel kan worden ingezonden. U kunt hiervoor de klantendienst om hulp vragen via [email protected]
In welke categorieën bevinden zich borgartikelen?
Remklauw
Dynamo / Alternator
Startmotor
Aandrijfas
Aircopomp
Stuurbekrachtigingspomp
Stuurhuis
Turbocharger
Verstuiver
Inspuitpomp
Accu
Stroomverdeler
Koppelingsplaat
Drukgroep
EGR klep
Verstuiverhoudercombinatie
Hogedrukinspuitpomp
Stuurkolom
Regeleenheid, brandstofinjectie
Luchtmassameter
Pompinjectie-eenheid
Askoppeling
Compressor luchtvering
Aandrijfas, asaandrijving
Stuureenheid, injectiesysteem
Mengselverdeler, injectiesysteem
Regeleenheid, ontstekingssysteem
Warmdraairegelaar
Uitlaatklep, motorrem
Toevoer, Ureumstofinjectie
Werkcilinder, stuurbekrachtiging
Regeleenheid, nullastregeling
Stuurset
Regeleenheid, klopsensor
Meer
Voorwaarden voor gebruikte onderdelen:
* Dit overzicht is puur ter oriëntatie bedoeld. Elk geval wordt afzonderlijk bekeken (elk reserveonderdeel wordt afzonderlijk aan een onderzoek door een fabrikant onderworpen).
Remklauw
Dynamo / Alternator
Startmotor
Aandrijfas
Aircopomp
Stuurbekrachtigingspomp
Stuurhuis
Turbocharger
Verstuiver
Inspuitpomp
Accu
Stroomverdeler
Formulier voor het inzenden van borgartikelen:
Indien u besluit het oude onderdeel op te sturen, verzoeken we u om voordien onderstaand formulier in te vullen, waarna onze klantenservice u zal benaderen. Gelieve het nummer van de bestelling die één of meerdere borgartikelen omvatte op te geven.