Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Infographics

Waarschuwingslampjes die de activering van de verschillende systemen aangeven

Moderne auto´s zijn met diverse elektronische systemen uitgerust die stuk voor stuk voor over eigen waarschuwingssignalen beschikken. In totaal bevinden zich in een een auto meer dan honderd indicatiesymbolen. Hieronder zullen we deze gedetailleerd bespreken. Laat ons beginnen met de symbolen die aangeven of een systeem aan of uit is.

Meer lezen
In Europa populaire motortypes gedurende de eerste helft van 2018

Welke motortypes waren in de landen van de EU en EVA het populairst gedurende de eerste zes maanden van 2018?

Welk percentage van deze motoren is in auto´s geïnstalleerd? In welk land vind je veel auto´s die op alternatieve brandstoffen rijden?

Onze nieuwe infographics helpen jullie bij het vinden van de juiste antwoorden op al die vragen.

Meer lezen

Populaire auto-onderdelen

Verstuivers van diesel en benzine: symptomen van defect en vervangingskosten

De verstuiver is verantwoordelijk voor de inspuiting van brandstof in de verbrandingsmotor. Elke cilinder heeft zijn eigen brandstofinjector. De brandstof stroomt vanuit de brandstoftank door de leidingen in de injectoren alvorens te worden verstoven. Vandaag de dag hebben de meeste auto's die rijden op diesel en een groot aantal benzineauto's directe injectie, waarbij de brandstof in nauwkeurig afgemeten doses wordt geleverd.

Meer lezen
Koppelingscilinder: symptomen van defect en vervangingskosten

Als je een handgeschakelde auto hebt dan heb je ook een cilinder voor de koppeling. Deze zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wordt, zodat je kunt schakelen. Het kan gebeuren dat de koppelingscilinder kapot gaat. Hiervoor zijn meerdere symptomen aan te wijzen. Welke dit zijn en hoe het zit met de reparatiekosten lees je in deze blog.

Meer lezen

Tips

Ophanging van de auto: symptomen van defect en vervangingskosten

Gerieflijk rijden houden we voor vanzelfsprekend. De ophanging van je auto maakt dit mogelijk, en zorgt voor een soepele rit over ongelijke wegoppervlakken. In dit artikel lees je meer over de vering van de auto en waarop je moet letten, om hem in topconditie te houden.

Meer lezen
Wat kost het koppeling van de auto vervangen

Een belangrijk onderdeel van een brandstofauto is de koppeling. Deze zijn onderhevig aan slijtage en zo kan het gebeuren dat de koppeling vervangen moet worden. Dit is een tijdrovende en kostbare klus. Hier lees je  wat het kost om een koppelingsset te vervangen.

Meer lezen

Nieuws

Waarom de populariteit van diesel in Europa afneemt

Op dit moment is er in Europa sprake van een teruglopende vraag naar dieselvoertuigen. Het is aannemelijk dat deze ontwikkeling zich de komende jaren zal voortzetten. Laten we hier wat nader op ingaan.

Meer lezen
Jaguar wint de prijs voor Europese Auto van het Jaar voor het eerst
in zijn bestaan

De winnaar van de verkiezing voor de Europese Auto van het Jaar is in Genève bekendgemaakt. Als winnaar van 2019 kwam de elektrische cross-over Jaguar I-Pace uit de bus. Het is voor het Britse merk de eerste keer dat één van haar auto´s deze onderscheiding toegekend krijgt.

Meer lezen

Woordenboek

Airbag

Een airbag (veiligheidsairbag) is een element van het passieve veiligheidssysteem, ontworpen om het risico op verwondingen tijdens een ongeval te minimaliseren.

Meer lezen
ABS

ABS (Antiblokkeersysteem) is een systeem dat het volledig blokkeren van de wielen op een voertuig voorkomt bij scherp remmen.

Meer lezen

Diagnostiek

Stuurbekrachtigingsvloeistof: Hoe men deze uitkiest en vervangt

De normale levensduur van een stuurbekrachtigingssysteem komt overeen met die van een auto, op voorwaarde dat het systeem geen lekkage in het werkfluïdum heeft. Het gebruiken van inferieure olie of het vroegtijdig vervangen ervan zijn de meest voorkomende redenen voor een defecte stuurbekrachtiging. Lees ons artikel om te leren hoe u deze fouten kunt voorkomen en hoe u de juiste hydraulische vloeistof kunt uitkiezen en vervangen.

Meer lezen
Oververhitting van remschijven: symptomen, redenen en problemen oplossen

Een van de meest voorkomende remschijfdefecten is oververhitting. Wanneer oververhitting van de schijftemperatuur kritieke waarden bereikt, waardoor de remvoering op de schijf begint te glijden op de schijf, waardoor de efficiëntie van het remsysteem een minimum beperkt.

Meer lezen