Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Infographics

Waarschuwingslampjes die de activering van de verschillende systemen aangeven

Moderne auto´s zijn met diverse elektronische systemen uitgerust die stuk voor stuk voor over eigen waarschuwingssignalen beschikken. In totaal bevinden zich in een een auto meer dan honderd indicatiesymbolen. Hieronder zullen we deze gedetailleerd bespreken. Laat ons beginnen met de symbolen die aangeven of een systeem aan of uit is.

Meer lezen
In Europa populaire motortypes gedurende de eerste helft van 2018

Welke motortypes waren in de landen van de EU en EVA het populairst gedurende de eerste zes maanden van 2018?

Welk percentage van deze motoren is in auto´s geïnstalleerd? In welk land vind je veel auto´s die op alternatieve brandstoffen rijden?

Onze nieuwe infographics helpen jullie bij het vinden van de juiste antwoorden op al die vragen.

Meer lezen

Populaire auto-onderdelen

Stabilisatorstang: zijn functie, symptomen van defect en kosten voor vervanging

De stabilisatorstang is van grote invloed op de wegligging van je auto, vooral bij het nemen van bochten. Het betreft de de U-vormige staaf die aan de voorkant met het chassis verbonden is. Geregeld zie je ook dat een auto vóór en achter een stabilisatorstang heeft. Wat gebeurt er als het onderdeel het laat afweten en hoe kun je een kapotte stabilisatorstang herkennen? Lees verder.

Meer lezen
Oliekoeler: defecten, symptomen, vervanging en kosten

Voor een optimale werking van de motor is het belangrijk dat de olietemperatuur in balans wordt gehouden. Bij te hoge hitte kan de olielaag tussen bewegende componenten scheuren en de motor ernstig beschadigd raken. Bij te hete olie treedt tevens een snellere veroudering op. Auto's zijn daarom voorzien van een oliekoeler, geïntegreerd in het koelsysteem. Auto's met een krachtige motor voor hogere prestaties hebben vaak een extra luchtgekoelde koeler achter de bumper.

Meer lezen

Tips

Volvo XC60: veel voorkomende problemen

De compacte SUV Volvo XC60 I werd van 2008 tot 2017 geproduceerd op basis van de Volvo V70. Een modelherziening in 2013 voorzag de XC60 van een aantal cosmetische veranderingen, zoals andere koplampen en LED-richtingaanwijzers in de zijspiegel. Zijn opvolger was de XC 60 II. De compacte afmetingen en minimalistische stijl vielen in de smaak. De Zweed had echter wel met een aantal problemen te kampen.

Meer lezen
Welke problemen doen zich voor bij de Hyundai i20

De meest recente versie van de Hyundai i20 moet met behulp van zijn design, dat geïnspireerd is door sport en atletiek, een waardige toevoeging bieden aan de rij van populaire supermini's. Hij ziet er in zeker een stuk opwindender uit dan het model dat hij vervangt. Niet dat dit een slechte auto was, maar geen blikvanger. Aan punten waar eerdere generaties van Hyundai i20 problemen vertoonden, werd gewerkt. Kritische beschouwing verdient daarom aanbeveling bij het kopen van een gebruikt model.

Meer lezen

Nieuws

Waarom de populariteit van diesel in Europa afneemt

Op dit moment is er in Europa sprake van een teruglopende vraag naar dieselvoertuigen. Het is aannemelijk dat deze ontwikkeling zich de komende jaren zal voortzetten. Laten we hier wat nader op ingaan.

Meer lezen
Jaguar wint de prijs voor Europese Auto van het Jaar voor het eerst
in zijn bestaan

De winnaar van de verkiezing voor de Europese Auto van het Jaar is in Genève bekendgemaakt. Als winnaar van 2019 kwam de elektrische cross-over Jaguar I-Pace uit de bus. Het is voor het Britse merk de eerste keer dat één van haar auto´s deze onderscheiding toegekend krijgt.

Meer lezen

Woordenboek

Welke sneeuwkettingen heb ik nodig? Maten en prijzen

Sneeuwkettingen zijn een uitermate geschikte oplossingen voor het verbeteren van de tractie van een voertuig op sneeuw en ijzel. Ze zijn voor bijna elke auto, vrachtwagen, SUV, etc. verkrijgbaar. Als je op wintervakantie gaat naar de Alpenlanden of in het Hoge Noorden, kan het aanleggen van sneeuwkettingen zelfs verplicht zijn. Dit wordt dan aangegeven door verkeersborden. De kettingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en constructies.

Meer lezen
Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride auto

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke auto dan komen al snel termen als hybride of plug-in hybride voorbij. In deze blog wordt uitgelegd wat de verschillen tussen beide auto’s zijn.

Meer lezen

Diagnostiek

Stuurbekrachtigingsvloeistof: Hoe men deze uitkiest en vervangt

De normale levensduur van een stuurbekrachtigingssysteem komt overeen met die van een auto, op voorwaarde dat het systeem geen lekkage in het werkfluïdum heeft. Het gebruiken van inferieure olie of het vroegtijdig vervangen ervan zijn de meest voorkomende redenen voor een defecte stuurbekrachtiging. Lees ons artikel om te leren hoe u deze fouten kunt voorkomen en hoe u de juiste hydraulische vloeistof kunt uitkiezen en vervangen.

Meer lezen
Oververhitting van remschijven: symptomen, redenen en problemen oplossen

Een van de meest voorkomende remschijfdefecten is oververhitting. Wanneer oververhitting van de schijftemperatuur kritieke waarden bereikt, waardoor de remvoering op de schijf begint te glijden op de schijf, waardoor de efficiëntie van het remsysteem een minimum beperkt.

Meer lezen