Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Infographics
Waarschuwingslampjes die de activering van de verschillende systemen aangeven

Moderne auto´s zijn met diverse elektronische systemen uitgerust die stuk voor stuk voor over eigen waarschuwingssignalen beschikken. In totaal bevinden zich in een een auto meer dan honderd indicatiesymbolen. Hieronder zullen we deze gedetailleerd bespreken. Laat ons beginnen met de symbolen die aangeven of een systeem aan of uit is.

Meer lezen
In Europa populaire motortypes gedurende de eerste helft van 2018

Welke motortypes waren in de landen van de EU en EVA het populairst gedurende de eerste zes maanden van 2018?

Welk percentage van deze motoren is in auto´s geïnstalleerd? In welk land vind je veel auto´s die op alternatieve brandstoffen rijden?

Onze nieuwe infographics helpen jullie bij het vinden van de juiste antwoorden op al die vragen.

Meer lezen
Populaire auto-onderdelen
Dieselmotor: essentiële punten

Heel wat bestuurders die reeds geopteerd hebben voor een voertuig met dieselmotor zijn goed op de hoogte van hun voordelen en bijzonderheden. Mensen die echter net starten met het gebruik van dit soort motoren kunnen heel wat vragen hebben. We proberen deze in ons artikel te behandelen.

Meer lezen
Tips
Tips voor het autorijden gedurende de winter

Van een automobilist wordt in het winterseizoen bijzondere oplettendheid verlangd. Ook als u uw ogen slechts enkele seconden van de weg zou afwenden, kan dit resulteren in een verkeersongeluk. We informeren u hier waar u 's winters onderweg voor moet oppassen en op welke wijze u problemen kunt vermijden.

Meer lezen
Uw voertuig winterklaar maken: tips van experts

Een auto en de bijbehorende systemen vergen speciale aandacht tijdens het winterseizoen. Vele onderdelen en systemen van de auto's worden blootgesteld aan zwaardere belastingen, waardoor ze onverhoeds kapot kunnen gaan. Daarom stellen we u advies ter hand zodat u uw auto goed op de wintermaanden kunt voorbereiden.

Meer lezen
Nieuws
Waarom de populariteit van diesel in Europa afneemt

Op dit moment is er in Europa sprake van een teruglopende vraag naar dieselvoertuigen. Het is aannemelijk dat deze ontwikkeling zich de komende jaren zal voortzetten. Laten we hier wat nader op ingaan.

Meer lezen
Jaguar wint de prijs voor Europese Auto van het Jaar voor het eerst
in zijn bestaan

De winnaar van de verkiezing voor de Europese Auto van het Jaar is in Genève bekendgemaakt. Als winnaar van 2019 kwam de elektrische cross-over Jaguar I-Pace uit de bus. Het is voor het Britse merk de eerste keer dat één van haar auto´s deze onderscheiding toegekend krijgt.

Meer lezen
Woordenboek
ABS

ABS (Antiblokkeersysteem) is een systeem dat het volledig blokkeren van de wielen op een voertuig voorkomt bij scherp remmen.

Meer lezen
Steptronic

Steptronic is een manuele schakelfunctie in een automatische transmissie. Deze werd gecreëerd door de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG, gebaseerd op het ontwerp van BMW in 1996. Ze worden aangetroffen in BMW, Mini, MG en Rover auto's. De versnellingsbak kan bediend worden met de schakelpook of de knoppen op het stuur

Meer lezen
Diagnostiek
Stuurbekrachtigingsvloeistof: Hoe men deze uitkiest en vervangt

De normale levensduur van een stuurbekrachtigingssysteem komt overeen met die van een auto, op voorwaarde dat het systeem geen lekkage in het werkfluïdum heeft. Het gebruiken van inferieure olie of het vroegtijdig vervangen ervan zijn de meest voorkomende redenen voor een defecte stuurbekrachtiging. Lees ons artikel om te leren hoe u deze fouten kunt voorkomen en hoe u de juiste hydraulische vloeistof kunt uitkiezen en vervangen.

Meer lezen
Oververhitting van remschijven: symptomen, redenen en problemen oplossen

Een van de meest voorkomende remschijfdefecten is oververhitting. Wanneer oververhitting van de schijftemperatuur kritieke waarden bereikt, waardoor de remvoering op de schijf begint te glijden op de schijf, waardoor de efficiëntie van het remsysteem een minimum beperkt.

Meer lezen