Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
500 Artikelen

Kofferbakmatten beschermen de bekleding tegen vuil, vocht, slijtplekken, krassen en corrosievlekken. Dit accessoire verkort ook de benodigde tijd voor reiniging aanzienlijk.

Soorten kofferbakmatten

Volgens productiemateriaal:

  • Rubber. Dit zijn duurzame en betrouwbare accessoires, opmerkelijk voor de eenvoud van hun onderhoud en de betaalbare prijs. Bovendien slippen voorwerpen op het rubberen oppervlak niet tijdens transport.
  • Textiel. Er bestaan modellen met een mooie uitstraling en verschillende kleuren. Voor de productie wordt er gebruik gemaakt van slijtvast textiel. Ze absorberen vocht snel, en zijn licht en goedkoop.
  • Polyurethaan. Deze accessoires zijn flexibel, gemakkelijk te reinigen, sneldrogend en waterdicht. Ze zijn ook bestand tegen schuring, chemische stoffen en temperatuurschommelingen. Bovendien zijn producten van polyurethaan lichter dan rubberen producten met dezelfde afmetingen.
  • Rubber-plastiek. Deze hebben een lange levensduur en buigen gemakkelijk. Ze zijn volledig neutraal voor chemische stoffen, en hebben geen scherpe geur.
  • Kunststof. Dit zijn goedkope en gemakkelijk te onderhouden accessoires. Ze zijn niet erg flexibel, maar beschermen goed tegen mechanische schade.

De auto-accessoires gemaakt met polymeren beschikken gewoonlijk over randen met een hoogte tussen 2-6 cm. Producten van textiel en rubber worden gewoonlijk zonder hen geproduceerd.

Fabrikanten bieden speciale en universele matten. De eerste zijn gemaakt voor specifieke automodellen, en komen precies overeen met de afmetingen van de kofferbak. De tweede kunnen in vele wagens gebruikt worden. De afmetingen en de vorm ervan kunnen aangepast worden.

Tips voor gebruik van kofferbakmatten

  1. Sommige accessoires moeten in de koffer vastgemaakt worden met speciale bevestigingselementen. Volg de instructies van de fabrikant tijdens de installatie.
  2. Kofferbakmatten van rubber, polyurethaan en kunststof dienen gewoonlijk simpelweg gewassen te worden met water, en gedroogd te worden in een verticale positie. In het geval van ernstige vervuiling kan men speciale chemische producten gebruiken.
  3. Textielmatten worden gereinigd met behulp van een borstel of een waterstofzuiger. Het gebruik van een hogedruktoestel mag enkel bij een gemiddeld vermogen. Bij het gebruik van deze toestellen mag u de slang niet dichter dan 20 cm van het accessoire houden. Het is niet aan te raden om het accessoire te wassen in een wasmachine.
  4. U kunt een gewone schaar gebruiken om de grootte van de universele producten aan te passen. De meeste artikelen beschikken over lijnen waar u kunt knippen.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u zonder moeite een kofferbakmat kopen? Wordt klant van AUTODOC. Hier kunt u voordelig en snel al het nodige voor uw wagen online kopen. U vindt perfect geschikte producten in onze handige cataloog binnen enkele minuten. Vele onder hen worden verkocht met een korting. Plaats nu meteen een bestelling in onze online winkel en geniet van een comfortabele winkelervaring.

loader Even geduld, a.u.b....