Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
76 Artikelen

Jerrycans zijn containers die speciaal gemaakt zijn voor het bewaren en transporteren van brandstof. Deze instrumenten hebben versterkte ribben, zijn uitgerust met een handig handvat om ze te dragen en een strakke dop die lekken voorkomt. Dergelijke accessoires zijn onmisbaar wanneer men onderweg een voorraad brandstof dient mee te nemen.

Soorten jerrycans

Volgens materiaal:

  • Staal. Deze hebben een hoge duurzaamheid en een lange levensduur, en reageren niet met brandstof. Als ze fout gebruikt worden, kunnen ze echter beschadigd worden door corrosie.
  • Aluminium. Deze zijn niet vatbaar voor intense oxidatie wanneer ze blootgesteld worden aan water en lucht. Bovendien zijn ze licht, maar niet schokbestendig.
  • Kunststof. Deze zijn relatief goedkoop, zijn licht, reageren niet met brandstof en water, en weerstaan scherpe temperatuurschommelingen. Voor hun productie wordt er gebruik gemaakt van een kunststof die geen statische elektriciteit verzamelt. Hun nadeel bestaat uit de korte levensduur.

Volgens de vorm:

  • Verticaal. Deze zijn compacter, maar hun smalle basis en aanzienlijk hoogte maken ze vrij onstabiel. Daarom dienen ze vastgemaakt te worden tijdens het transport.
  • Horizontaal. Dit zijn stabiele accessoires met een brede basis. Ze worden niet vaak vastgemaakt, maar vereisen meer ruimte dan verticale artikelen.

Er bestaan jerrycans met een verschillende capaciteit in catalogi – meestal bedraagt deze 5, 10 en 20 liter. Hoe groter de capaciteit van de container, hoe dikker de wanden zijn. Daarnaast hangt ook het aantal handvaten af van de capaciteit. Jerrycans met een capaciteit van 20 liter zijn bijvoorbeeld gewoonlijk uitgerust met 3 handvaten, zodat twee mensen ze kunnen dragen.

Tips voor gebruik van jerrycans

  1. Gebruik de jerrycan volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Houd er rekening mee dat vele containers enkel voor beperkte tijd gebruikt kunnen worden om brandstof te transporteren.
  2. Af en toe dient u de jerrycans te controleren op scheuren, krassen en andere defecten.
  3. Zorg ervoor dat de container met een erg ontvlambare vloeistof steeds goed afgesloten is.
  4. Als u langdurig brandstof wenst te bewaren, vul dan niet meer dan 95% van de jerrycan. U mag de container ook niet halfleeg laten, aangezien de oxidatieprocessen de eigenschappen van de brandstof kunnen beïnvloeden.
  5. De containers moeten opgeslagen worden in speciaal bestemde plaatsen, zoals in een garage. Het is van belang dat de temperatuur in de kamer niet te hoog is. Een lege tank moet opgeslagen worden met een halfopen dop zodat de brandstofdampen zich niet binnenin kunnen verzamelen.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u kwalitatieve auto-accessoires kopen aan betaalbare prijzen? Wordt klant van de online winkel AUTODOC. We houden onze prijzen zo laag mogelijk, houden tal van promoties, en bieden de mogelijkheid tot gratis levering. Plaats vandaag een online bestelling op onze website om jerrycans, krikken, schoppen en andere nuttige uitrusting te kopen met voordeel.

loader Even geduld, a.u.b....