Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
48 Artikelen

In het geval dat u abrupt moet stoppen met de wagen door een defect of ongeval, vooral buiten de stad, is het noodzakelijk om een veiligheidsvest aan te trekken. Deze maken de bestuurder en de passagiers 's nachts en in andere gevallen met een beperkte zichtbaarheid zichtbaar voor andere weggebruikers. In de meeste landen is de aanwezigheid van dergelijke accessoires in een wagen wettelijk verplicht. De producten zijn goedkoop en kunnen ook gebruikt worden tijdens het fietsen.

Soorten veiligheidsvesten

Volgens productiemateriaal:

  • Polyester. Deze behouden de helderheid van de kleuren voor een lange tijd, zelfs bij frequent gebruik; ze vervagen zelfs niet bij langdurige blootstelling aan zonlicht, en hebben niet veel tijd nodig om te drogen.
  • Nylon. Deze accessoires zijn licht en duurzaam, en kunnen mechanische schade perfect weerstaan.

Volgens kleur:

  • geel;
  • oranje;
  • rood.

Catalogi bevatten ook accessoires met verschillende waarschuwingssignalen op de achterzijde. Tijdens de keuze dient u rekening te houden met de grootte van de accessoires. U kunt niet enkel een accessoire kopen voor een volwassene, maar ook voor een kind. Er bestaan bijvoorbeeld artikelen voor kinderen tussen 4-7 jaar, en tussen 8-13 jaar.

Tips voor gebruik van veiligheidsvesten  

  1. De accessoires dienen proper gehouden te worden. Gewoonlijk kunnen ze met de machine gewassen worden zonder drogen. Het is af te raden om de accessoires te strijken. Soms markeren producenten voor hoeveel wasbeurten de accessoires ontworpen zijn. De levensduur hangt af van de opslag en de gebruiksvoorwaarden.
  2. Het accessoire moet steeds bij de hand gehouden worden, zodat men het kan aantrekken wanneer er zich een noodsituatie voordoet. De opslag van het accessoire in de wagen wordt vaak wettelijk bepaald.
  3. De auto-accessoire dient over de kleren aangetrokken te worden. Niet enkel de bestuurder dient er een te dragen, maar ook de andere passagiers.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u veiligheidsvesten en vele andere auto-accessoires kopen aan een lage prijs. Bovendien kunt u tijdens promotionele aanbiedingen op de door u geselecteerde producten kortingen ontvangen. Men dient ook op te merken dat u niet enkel op de AUTODOC website een online aankoop kunt plaatsen, maar ook via onze handige mobiele applicatie. Wordt vandaag onze klant, en maak voordelige aankopen met comfort.

loader Even geduld, a.u.b....