Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
32 Artikelen

De verkeersveiligheid hangt af van de transparantie van de voorruit. Vlekken op het oppervlak kunnen vervorming en verblinding creëren, wat het zicht beperkt. Om dit te vermijden, kunt u gebruik maken van reiniging instrumenten voor autoruiten. De producten hebben een betaalbare prijs en zijn gebruiksvriendelijk. Dankzij hen behoudt het voertuig steeds een nette uitstraling.

Soorten reiniging instrumenten voor autoruiten

Catalogi van fabrikanten bevatten producten met verschillende functionele materialen. De accessoires kunnen gemaakt zijn uit:

 • Schuim. Deze hebben uitstekende water absorberende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van poriën. Ze worden vaak afgedekt met een gaas om de duurzaamheid te versterken.
 • Microvezel. Deze verwijderen zelfs olievlekken. Ze zijn gewoonlijk niet enkel geschikt voor de reiniging, maar ook voor het polijsten van glazen elementen. Ze hebben vaak de vorm van een spons of handschoen. Er bestaan twee soorten van deze accessoires:
  • glad;
  • met borstelharen.

Als u beslist om reiniging instrumenten voor autoruiten te kopen, dient u te letten op de configuratie van het handvat. Dit kan als volgt zijn:

 • Massief. Dit zijn erg duurzame accessoires, die goedkoop zijn. Ze zijn niet erg efficiënt om de achterruit te reinigen, vooral bij hoge voertuigen.
 • Telescopisch. Door dergelijke auto-accessoires te gebruiken, kan men zelfs moeilijk te bereiken locaties reinigen. Hun constructie is echter niet betrouwbaar.

U kunt online ook een accessoire kopen, uitgerust met een wisser. Dit is een strook van rubber of silicone die efficiënt water verwijdert, en geen vlekken nalaat.

Tips voor gebruik van reiniging instrumenten voor autoruiten

 1. Schat de vervuilingsgraad van de ramen in. Indien deze onbeduidend is, gebruik dan geen chemische producten.
 2. Getinte ramen mogen niet behandeld worden met een stijf auto-accessoire.
 3. Was het accessoire regelmatig in stromend water, zodat u zand en andere schurende deeltjes verwijdert. Deze kunnen namelijk het oppervlak beschadigen.
 4. Wassen in de machine is verboden voor accessoires gemaakt van microvezels, evenals het gebruik van bleekmiddelen en wasverzachters. Dergelijke accessoires mogen ook niet gedroogd worden nabij verwarmingstoestellen.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel vindt u een ruim aanbod aan auto-accessoires. U hoeft niet veel tijd en moeite te spenderen tijdens uw zoektocht in verschillende websites. Om uw aankopen nog beter te maken, houdt AUTODOC regelmatig promoties die u helpen besparen. Plaats nu meteen een bestelling aan de meest voordelige promoties!

loader Even geduld, a.u.b....