Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
105 Artikelen

Speciale sponzen voor het wassen van auto's verwijderen zorgvuldig vervuiling van oppervlakken. Ze zijn net als de huishoudelijke instrumenten goedkoop, maar hebben grote poriën die efficiënt kleine deeltjes vuil, zand en andere vervuiling opnemen. Dankzij deze eigenschap neemt het risico op krassen aan de lak-verflaag af.

Soorten sponzen voor het wassen van auto's

Volgens materiaal:

  • Volledig schuim. Deze bevochtigen het behandelde oppervlak efficiënt, laten geen haar na, en zijn perfect geschikt voor reiniging met wasmiddelen.
  • Met microvezel deklaag. Deze hebben een hoge hygroscopisch waarde en absorberen zelfs vettige stoffen. Ze zijn perfect geschikt om oppervlakken te polijsten, aangezien ze geen vlekken nalaten. Vaak worden ze zonder chemische middelen gebruikt.

Catalogen van fabrikanten bevatten producten met verschillende vormen. Zo bestaan er rechthoekige, gewone of aan beide zijden afgekapte ovalen, vierkante of T-vormige profielen.

De accessoires verschillen ook qua stijfheid Zachte accessoires zijn geschikt voor elementen van de carrosserie en ruiten: ze laten geen microkrassen na. Gewoonlijk worden er stijve producten gebruikt voor de reiniging van banden, aangezien ze niet afbrokkelen tijdens de werken.

Tips voor gebruik van sponzen voor het wassen van auto's

  1. Alvorens het accessoire te gebruiken, weekt u aangedroogde vervuiling met water, en behandelt u het nadien met chemische producten voor de reiniging van de overeenkomstige voertuigelementen.
  2. Maak de spons steeds goed nat tijdens het gebruik ervan. Zo worden schurende deeltjes van het oppervlak gereinigd, wat het risico op schade aan het oppervlak verlaagt.
  3. Gebruik het accessoire enkel samen met speciale reinigingsproducten. Deze laten geen vlekken na op de lak-verflaag en leiden niet tot vertroebeling van de kleuren.

AUTODOC: handig online winkelen

Onze online winkel biedt een ruim aanbod aan auto-accessoires. Hier kunt u sponzen voor het wassen van auto's en vele andere nuttige producten kopen. De aantrekkelijke prijzen worden nog betaalbaarder tijdens de promoties die we regelmatig houden. Bovendien bestaat er een mogelijkheid tot gratis levering, zodat u de kosten verder kunt verlagen. Plaats nu meteen een online aankoop en begin vandaag uit te sparen met AUTODOC!

loader Even geduld, a.u.b....