Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
54 Artikelen

Autobanden worden twee keer per jaar vervangen: voor de start van het winter- en zomerseizoen. Wieltassen worden gebruikt voor handig transport en opslag van de banden. Ze beschermen de componenten tegen negatieve invloeden van zonnestralen en het binnendringen van vuil of vocht. Daarnaast houden de accessoires de passagiers- en kofferruimte proper tijdens het transport van de verwijderde componenten.  De accessoires zijn zowel geschikt voor banden, als voor wielmontages. Ze zijn gewoonlijk uitgerust met handvaten.

Soorten wieltassen

De accessoires verschillen qua doelstelling. In catalogen van fabrikanten worden de volgende accessoires voor opslag voorgesteld:

  • Voor onderdelen, verwijderd voor vervanging. Deze worden gewoonlijk gemaakt uit textiel, en beschikken over ventilatieopeningen.
  • Voor een reservewiel. Deze zijn gewoonlijk gemaakt van kunststof of kunstleer, en worden op de achterdeur van een cross-over of terreinwagen gemonteerd.

Wanneer u online bestelt, dient u er rekening mee te houden dat de tassen verschillen qua grootte, vooral qua breedte en omtrek. De laatste komt overeen met dezelfde parameter als de component, en wordt op de volgende manier genoteerd: R13–14, R15–16, R17–18. Er zijn ook accessoires voor de volledige set onderdelen.  Deze zijn vrij goedkoop, maar voortdurend in contact met de componenten in de tas, wat kan leiden tot schuring met de velgen.

Volgens het constructietype bestaan er de volgende accessoires:

  • Gesloten. Deze bedekken de banden en velgen volledig tegen invloeden van de omgeving. Ze zijn vaak uitgerust met een ritssluiting.
  • Open. Deze dekken enkel de autobanden af. Gewoonlijk worden ze vastgemaakt met behulp van riemen.

Fabrikanten gebruiken verschillende productiematerialen. Vaak zijn dit nylon, polyester of kunstleer. Accessoires met weefsels hebben uitstekende waterdichte eigenschappen, worden compact samengevouwen, en verkocht aan vrij lage prijzen. De lederen accessoires zijn duurzamer en zien er aantrekkelijker uit.

Tips voor gebruik van wieltassen

  1. Gebruik enkel accessoires met de geschikte afmetingen.
  2. Reinig de accessoires volgens de aanbevelingen van de fabrikant. In de meeste gevallen is droogkuis bijvoorbeeld verboden. Voor lederen producten volstaat het om deze met een natte doek af te wrijven; textielproducten kunnen in een wasmachine op een milde stand. Gebruik geen wasmiddelen met bleekmiddel, en strijk de accessoires niet.
  3. Houd er rekening mee dat accessoires gemaakt van kunstleer geen temperaturen onder nul kunnen weerstaan.

AUTODOC: handig online winkelen

U kunt wieltassen en andere benodigde producten voordelig kopen in onze online winkel. We houden vaak promoties die u helpen geld uitsparen. Kom meer te weten bij de specialisten van onze klantendienst en maak nu meteen goede aankopen.

loader Even geduld, a.u.b....