Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
193 Artikelen

Hebt u zich ooit in een situatie bevonden waarbij uw mobiel toestel zich uitschakelt op het meest ongeschikte moment door en lege batterij? Autoladers voor mobiele telefoons helpen dit voorkomen. Met deze compacte apparaten kunt u uw smartphone, tablet of ander toestel meteen in de passagiersruimte opladen.

Werkingsprincipe

De apparaten werken via de sigarettenaansteker die gevoed wordt door de accu van de wagen. Hierdoor kunt u gadgets zowel tijdens het rijden, als bij stilstand opladen. De accessoires bevatten een microcircuit die de spanning van het elektrische systeem in de wagen (12V) omzet naar het geschikte niveau om smartphones op te laden.

Soorten autoladers voor mobiele telefoons

De apparaten verschillen van elkaar in de volgende eigenschappen:

  • Ontwerp. In catalogi worden USB-adapters en apparaten met een ingebouwde kabel gepresenteerd. Deze eerste kunnen met of zonder verwijderbare kabel geleverd worden. Sommige adapters beschikken over 2-3 poorten, en kunnen meerdere toestellen tegelijk opladen.
  • Stroomsterkte. Deze kan 1, 2 of 3,6 A bedragen.
  • Type verbinding. Gewoonlijk zijn de apparaten uitgerust met een micro-USB aansluiting, aangezien deze geschikt is voor de meeste gadgets. In catalogi vindt u ook apparaten met USB of mini-USB aansluitingen, modellen met meerdere verschillende aansluitingen, en speciale accessoires ontworpen voor smartphones van bepaalde merken.
  • Materiaal behuizing. Gewoonlijk worden autoladers voor mobiele telefoons gemaakt van duurzame polymeermaterialen. Aluminiumlegeringen en roestvrij staal kunnen gebruikt worden voor de productie van bepaalde elementen van de behuizing. Daarnaast beschikken sommige producten over een titanium deklaag.
  • Uitrustingsset. Sommige producten worden geleverd met een kabel, een houder voor de gadgets, of andere accessoires.
  • Aanvullende functies. Vele fabrikanten bieden toestellen met een ingebouwde voltmeter, ampèremeter of thermometer. U kunt ook apparaten kopen die een waarschuwingssignaal kunnen geven wanneer de spanning daalt in het elektrisch systeem van de wagen.

Tips voor gebruik van autoladers voor mobiele telefoons

  1. Gebruik het apparaat voor het beoogde doel, en volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Zorg ervoor dat de spanning van de lader de waarde niet overschrijdt die opgegeven wordt op de batterij van de gadgets. Indien de spanning te hoog is, kunnen zowel het accessoire als de batterij van de smartphone oververhitten, of defect raken.
  2. Houd er rekening mee dat het oplaadproces vertraagt wanneer er twee of meer gadgets aangesloten worden. Dit komt doordat de elektrische stroom verdeeld wordt over de verschillende uitgangen.
  3. Bewaar de apparaten zodat er geen vocht kan binnendringen. Vermijd oververhitting ervan.

AUTODOC: handig online winkelen

Registreer in onze online winkel om zonder moeite autoladers voor mobiele telefoons te kopen. We voorzien alles voor comfortabele online aankopen: een website met een gebruiksvriendelijke interface, een handige mobiele applicatie, en gedetailleerde productomschrijvingen. De prijzen van onze producten spreken voor zich: ze zijn goedkoop. Bovendien zijn er op vele auto-accessoires kortingen actief.

loader Even geduld, a.u.b....