Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
78 Artikelen

Met behulp van bandenpompen lukt het snel en eenvoudig om banden tot het vereiste niveau aan bandenspanning op te pompen. Normaal gesproken worden ze samen met een slang en een bandenspanningsmeter geleverd. Dit laatste instrument kan ook apart gekocht worden en is niet alleen nuttig om de bandenspanning te meten, maar ook om andere autosystemen te controleren.

Werkingsprincipe

Een bandenpomp bestaat doorgaans uit een trekkermechanisme, een slang met een klem en een meetinstrument. Het wordt aangedreven door een luchtcompressor. De klem van de slang past op het ventiel. Zodra de knop ingedrukt wordt, stroomt er perslucht de band in. Het apparaat geeft het drukniveau rechtstreeks weer. Zodra de gewenste waarde bereikt is, hoeft u alleen maar de knop los te laten. Indien de parameter hoger ligt dan nodig, kunt u deze omlaagbrengen door de bijbehorende klep in te drukken.

Welke soorten bandenpompen er bestaan

Op basis van het beoogde doeleinde:

  • Voor personenauto´s. Deze worden met een slang en een meetinstrument met een fijne schaalverdeling geleverd. Hiermee kunnen zelfs de kleinste wijzigingen waargenomen worden.
  • Voor bedrijfsvoertuigen. Deze zijn uitgerust met een aanvullend verlengstuk. Dit soort gereedschap is bedoeld voor hoge belastingen.

Op basis van het materiaal van de behuizing:

  • Metaal. Deze zijn erg duurzaam.
  • Kunststof. Deze zijn licht van gewicht en vochtbestendig.

Welke soorten bandenspanningsmeters er bestaan

De meeste fabrikanten bieden de volgende soorten gereedschap:

  • Analoog. Deze exemplaren zijn goedkoop en kennen een simpel en betrouwbaar ontwerp, maar worden als niet erg nauwkeurig beschouwd.
  • Digitaal. Deze exemplaren bieden de nauwkeurigste metingen. Ze worden verkocht tegen een hoge prijs. Ze zijn echter gevoelig voor temperatuurschommelingen en vereisen regelmatig vervanging van de batterijen.

Meetinstrumenten kunnen over een rubberen deklaag op de behuizing beschikken. Dit zorgt voor een stootkusseneffect, wat bijvoorbeeld bescherming biedt tegen mechanische schade wanneer het instrument valt.

Tips voor het gebruik van bandenspanningsmeters

De volgorde van de te ondernemen stappen tijdens het gebruik van het toestel wordt aangegeven in de handleiding van de fabrikant. Voordat u begint, dient u het gereedschap te onderzoeken.

Houd er rekening mee dat zowel een te hoge als een te lage druk te allen tijde een risico op een ongeluk betekent. Het is af te raden om de druk direct nadat de auto tot stilstand gekomen is te meten: de metingen kunnen onnauwkeurig zijn. Laat de band afkoelen en pomp hem pas daarna op.

AUTODOC: handig online winkelen

Er bestaat altijd de mogelijkheid om een goede prijs te vinden voor bandenpompen met bandenspanningsmeters en luchtcompressoren. Neem contact op met de specialisten van AUTODOC, voordat u een bestelling plaatst. Zij vertellen u alles over aanbiedingen op de producten uit deze categorie en helpen u ook om de best passende artikelen te kiezen uit onze catalogus.

loader Even geduld, a.u.b....