Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
43 Artikelen

Bandenreparatiesets bevat al het nodige voor een snelle reparatie van deze elementen op de weg, zonder deze te demonteren. Dergelijke accessoires worden gebruikt om doorboringen snel te elimineren, zodat men naar een servicecentrum kan rijden. De accessoires zijn gebruiksvriendelijk en nemen een minimum aan ruimte in beslag in de passagiers- of kofferruimte.

Soorten bandenreparatiesets

In catalogi van fabrikanten worden sets aangeboden om met verschillende soorten banden te werken:

  • Met binnenband. Deze bevatten gewoonlijk ronde of ovale pleisters met meerdere lagen van verschillende groottes en een koudhardende lijm. Met behulp van dergelijke sets kan men de luchtdichtheid van een band in enkele minuten herstellen.
  • Zonder binnenband. Deze bevatten gewoonlijk bandpluggen, een wringstaaf, een ruimer en een koudhardende lijm. Als aanvullende elementen kunnen er ook een mes, een opruwnaald om het oppervlak voor te bereiden, een ontvettingsmiddel of een opslagtas voor de reparatieset aangeboden worden.

Reparatiesets voor banden zonder binnenband worden opgedeeld in drie hoofdtypes:

  • Met pluggen van nylonvezels, behandeld met butylrubber. Dergelijke bandenreparatiesets worden verkocht aan een lage prijs, maar helpen de schade enkel voor korte termijn repareren.
  • Met rubberen vezels in een zelfklevend omhulsel. Dit zijn betrouwbare auto-accessoires die een strakke afdichting bieden. Sommige onder hen kunnen versterkt worden met versterkte vezels. Onder de rubberen reparatiegadgets vindt men speciale modellen in de vorm van een anker, zodat men het loopvlak kan afdichten.
  • Met nylonvezels bedekt met hechtrubber. Dit zijn duurzame onderdelen die duurder, maar ook effectiever zijn dan deze van rubber

Werkingsprincipe

Kits met pleisters herstellen de luchtdichtheid van doorboorde banden doordat ze strak op hun oppervlak passen. Producten met bandpluggen werken zoals een kurk in een fles. De bandplug wordt behandeld met lijm en met een speciaal gereedschap in de doorboring geplaatst, die vooraf verbreed wordt met een ruimer. Het element wordt in het gat gelaten, zodat dit laatste volledig afgedekt wordt.

Tips voor gebruik van bandenreparatiesets

  1. Reinig de beschadigde locatie van vervuiling, en ontvet deze met een speciaal middel alvorens u de reparatie start. U moet het vreemde object verwijderen indien het nog in de opening vastzit. Hiervoor kunt u gebruik maken van een tang.
  2. Alvorens de reparatiewerken te starten, dient u ervoor te zorgen dat de bandenspanning niet hoger is dan 0,5 atm.
  3. De meeste sets met bandpluggen zijn gemaakt om gaten met een diameter tot 5 mm te dichten. Men kan grotere doorboringen verwijderen met pleisters. Hiervoor dient men het beschadigde gebied volledig af te dekken, met de randen niet dichter van 15 mm van de uiterste punten van het gat.
  4. Deze accessoires mogen enkel gebruikt worden voor reparatie van beschadigde loopvlakken. Defecten aan zijwanden worden enkel in een bandenwerkplaats verwijderd.

AUTODOC: handig online winkelen

Wordt klant van AUTODOC om goedkoop en vlot bandenreparatiesets te kopen. We stellen een website ter beschikking met een gebruiksvriendelijke structuur en een handige mobiele applicatie, zodat online aankopen gemakkelijk en snel geplaatst worden. We houden onze prijzen zo laag mogelijk, en houden vaak verschillende promoties. Plaats nu meteen een bestelling in onze online winkel, en ervaar de voordelen van comfortabel winkelen.

loader Even geduld, a.u.b....