Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
319 Artikelen

Windgeleiders zijn noodzakelijk om de ramen te openen tijdens het rijden, zonder ongemak te voelen door de wind in de passagiersruimte. Ze worden boven de deurkaders gemonteerd om de luchtstroom om te leiden. Ze verlagen ook de hoeveelheid water in de cabine wanneer de ramen open zijn tijdens een regenbui.

Soorten windgeleiders

In de meeste gevallen worden de elementen verkocht in sets met 4 of 2 eenheden. Fabrikanten maken gebruik van verschillende materialen voor hun productie:

  • Metaal. Dergelijke constructies gaan lang mee. Ze beschikken vaak over een verchroomde deklaag, die er geweldig uitziet.
  • Kunststof, vooral plexiglas. Dergelijke accessoires zijn duurzaam, elastisch en licht, en weerstaan de invloed van UV-straling en lage temperaturen. Sommige modellen worden versierd met verchroomde sierlijsten.

Wanneer u een product bestelt in een online winkel, dient u te letten op de bevestigingsmethode van de accessoires. Deze kunnen als volgt zijn:

  • Invoegtype. Deze worden tussen het glas en de rubberen afdichting geïnstalleerd, gewoonlijk met behulp van metalen bevestigingen. Het voornaamste voordeel van dergelijke varianten is de eenvoud van de installatie. Sommige accessoires kunnen echter zorgen voor een snelle slijtage van het raammechanisme.
  • Vasthechtbaar. Deze worden bevestigd met behulp van een klevend element.Ze hinderen de werking van het raammechanisme niet.Ze kunnen lang meegaan indien de bevestiging van hoge kwaliteit is.

Tips voor gebruik van windgeleiders

  1. Plaats de accessoires na aankoop op de wagen. Zorg ervoor dat ze de zijspiegels niet afdekken, en het zicht niet belemmeren.
  2. Indien u vasthechtbare accessoires kiest, bereid de montagelocaties dan voor door ze te reinigen en te ontvetten. Voor het ontvetten maakt u best gebruikt van alcoholdoekjes.
  3. Volg de instructies van de fabrikant. Houd vooral rekening met de aanbevelingen omtrent de omgevingstemperatuur waarbij u de elementen moet monteren.
  4. Controleer of de windgeleiders stevig bevestigd zijn. Door een losse bevestiging kunnen ze vaak loskomen tijdens het rijden. Dit is zowel gevaarlijk voor uw voertuig, als voor andere weggebruikers.
  5. Wrijf de accessoires regelmatig af met een natte doek. Gewoonlijk weerstaan ze ook wasbeurten met hogedrukreinigers, maar enkel als ze gemonteerd werden volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
  6. Gebruik het voertuig niet voor enkele uren na de installatie van klevende elementen. Het is bovendien af te raden om de wagen binnen 72 uren na de installatie te wassen.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u snel en goedkoopwindgeleiders kopen? Door de handige structuur van de AUTODOC cataloog kunt u met gemak de geschikte producten vinden en de optimale variant selecteren. Vele modellen worden aangeboden aan lage prijzen. Dankzij de regelmatige promoties in onze online winkel hebt u een bijkomende kans om geld uit te sparen. Haast u en koop de gewenste producten aan voordelige voorwaarden!

loader Even geduld, a.u.b....