Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
377 Artikelen

Dakrails worden geïnstalleerd om bouwmaterialen, uitrusting voor snowboarden en andere volumineuze voorwerpen te dragen. Deze accessoires laten toe ruimte in de koffer vrij te maken en een aanvullende opslagruimte te voorzien in de vorm van een dakkoffer. Zo kunt u al het nodige voor uw rit meenemen zonder een aanhangwagen te voorzien.

Soorten dakrails

In catalogi van fabrikanten vindt u producten die verschillen qua positie:

 • In de lengte. Auto's worden vaak standaard uitgerust met dergelijke producten. Zelfs indien uw voertuig hier niet mee uitgerust is, kan de carrosserie van de wagen over speciale bevestigingsgaten beschikken.
 • Dwars. Dit is gewoonlijk aanvullende uitrusting. Ze kunnen rechtstreeks op het dak van de carrosserie gemonteerd worden, of verbonden worden aan dakrails geïnstalleerd in de lengte.

Volgens productiemateriaal bestaan er de volgende dakrails:

 • Metaal. Deze zijn erg duurzaam. Stalen producten zijn niet vatbaar voor vervorming, en aluminium producten zijn licht.
 • Staal en kunststof. Dit zijn lichte en goedkope accessoires met een gebrek aan weerstand tegen schokken.

U kunt online de volgende accessoires kopen:

 • Voor specifieke automerken en -modellen. Deze zijn gewoonlijk gemakkelijk te monteren met standaardbevestigingen.
 • Universeel. Deze passen op vele wagens. Ze zijn moeilijker te installeren vanwege de noodzaak om gaten te boren.

Tips voor gebruik van dakrails

 1. Indien de fabrikant geen bevestigingen levert bij de producten, raadpleeg dan een specialist voor de installatie. Als er wel aanwezig zijn, verwijder de plastic pluggen voor de montage.
 2. Als u de installatie zelf uitvoert, reinig en ontvet de montagelocatie op voorhand. Markeer de locaties waar u gaat boren. Dek het gebied rondom af met een maskeertape om het verfwerk te beschermen.
 3. Het is aan te raden om de bekleding van het plafond in de cabine op voorhand te demonteren. Gebruik tijdens de installatie siliconenkit om te voorkomen dat er water in het voertuig komt.
 4. Overschrijdt de maximale lading, aangegeven door de fabrikant niet wanneer u gebruik maakt van dakrails. Anders bestaat er een risico op vervorming van de carrosserie.
 5. De getransporteerde lading dient gelijkmatig verdeeld te worden. Controleer de betrouwbare bevestiging van de lading en de rails voor het rijden.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u dakrails, koffers, organizers voor kofferruimtes en andere auto-accessoires kopen aan betaalbare prijzen. Als u vragen hebt over de eigenschappen van producten, de aankoop- en leveringsvoorwaarden, of huidige promoties, beantwoorden de gekwalificeerde specialisten van de AUTODOC klantendienst deze graag, en helpen ze u de juiste keuze te maken. En als u de handige mobiele applicatie op uw smartphone installeert, kunt u de beste producten bestellen van waar u ook wilt.

loader Even geduld, a.u.b....