Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
5 Artikelen

Geluidsisolatie voor auto's heeft een positieve invloed op het rijcomfort en de veiligheid. Het absorbeert geluiden van de straat, evenals het zoemen van de motor en andere automechanismen. Hierdoor kan de bestuurder zich concentreren op het besturen van de wagen, zonder gestoord te worden door lawaai.

Soorten geluidsisolatie voor auto's

Volgens locatie montage:

  • Gedeeltelijk. Deze wordt enkel op auto-onderdelen geïnstalleerd die de meeste ongewenste geluiden doorlaten. Dit zijn bijvoorbeeld de deuropening, de achterste wielkasten of de bodem van de kofferbak.
  • Volledig. De deuren, de ruimte onder de motorkap, de vloer van de cabine en andere elementen worden allemaal samen bedekt met geluidsabsorberend materiaal.

Catalogen bevatten vier soorten accessoires die het geluid in de wagen helpen verlagen:

  • Vibratiedempers. Deze worden geproduceerd met bitumen, plamuur of butylrubber, en worden rechtstreeks op metalen onderdelen van de carrosserie aangebracht. Ze absorberen mechanische vibraties van de motor, transmissie en ophanging, en beschermen componenten tegen corrosie. Vibratiedempers worden geselecteerd, afhankelijk van het te bewerken onderdeel: voor de motorkap, de deuren en het dak, moeten ze 1-2 mm dik zijn, voor wielkasten en de zijden van de motor 2-3 mm.
  • Geluidsisolatie. Dit zijn poreuze of vezelachtige producten die geluid goed reflecteren. Ze kunnen geproduceerd zijn uit geschuimd polyethyleen, polyurethaan, kunstmatige - of natuurlijk vilt. Ze worden geïnstalleerd als tweede laag na vibratiedempers, en bieden ook thermische isolatie. Dergelijke geluidsisolatie voor auto's kan een deklaag van folie bevatten die de weerstand tegen vocht en mechanische effecten verhoogt.
  • Geluidsdempers. Dit zijn zachte, en erg poreuze producten met een open structuur die de geluidsgolven kunnen verspreiden. Meestal worden ze geproduceerd uit geschuimd rubber of polyurethaanschuim.
  • Afdichting tegen piepende geluiden. Deze dichten kloven af in het dashboardgebied en knoppen voor zetelverstelling, evenals in locaties waar decoratieve elementen verbonden worden. De stroken geschuimd polyethyleen of rubber kunnen gebruikt worden als afdichting voor verborgen onderdelen; en voor zichtbare kan men elementen van synthetisch textiel gebruiken.

Tips voor gebruik van geluidsisolatie voor auto's

  1. De installatie van dergelijke materialen is een moeizame taak waarbij men speciaal gereedschap nodig heeft, inclusief een hittepistool en een roller. Het is aan te raden om specialisten in een servicecentrum te raadplegen om deze procedure uit te voeren.
  2. Volg tijdens een zelfstandige installatie strikt de aanbevelingen van de fabrikant op. Het is best om te beginnen vanaf een glad oppervlak, zoals de bodem van de koffer.
  3. Verwijder vuil en corrosievlekken, en ontvet de onderdelen met speciale chemische stoffen om de geluidsisolatie zo strak mogelijk op de onderdelen te plaatsen.
  4. Het is best om beschermende handschoenen te dragen voor de installatie van materialen bedekt met folie. Dit minimaliseert het risico op snijwonden.

AUTODOC: handig online winkelen

U kunt geluidsabsorberende matten en andere accessoires voor geluidsisolatie voordelig kopen in onze online winkel. We hanteren lage prijzen op alle producten en houden regelmatig promoties die u helpen geld uitsparen. Plaats nu meteen een online bestelling om goedkoop hoogwaardige auto-accessoires aan te schaffen.

loader Even geduld, a.u.b....