• SHOP
  • CLUB
Premiumaccount uitproberen
0
Mijn garage
Voertuig toevoegen
0
Artikelen #83-3641
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Opvolger met veerkracht: de Michelin Pilot Sport 4S

Met de Michelin Pilot Sport 4S bracht de bandenfabrikant een nieuwe variant van zijn Michelin Pilot Sport 4 op de markt. Deze geoptimaliseerde versie werd ontwikkeld voor prestatiegerichte sedans en krachtige sportwagens. De Pilot Sport 4 is in de maten van 17 tot 19 inch verkrijgbaar zoals o.a. de Michelin Pilot Sport 4 225 40 r18; de Pilot Sport 4 S dekt het hogere segment af met 44 varianten in 19 en 20 inch, waaronder ook de Michelin Pilot Sport 4s 235/35r19.

De opvolger van de Pilot Super Sport moet hogere stuurprecisie, maximale grip op zowel droog als nat asfalt en een hoge stabiliteit bij hoge snelheden bieden.

Loopvlak

Bijzondere aandacht werd bij de Michelin Pilot Sport 4 S aan het loopvlak besteed. Voorganger Michelin Pilot Super Sport 4 runflat onderscheidde zich reeds met innovatieve technologie, de zgn. Variable Contact Patch 2.0, vanwege de ideale krachtverdeling en een lage loopvlaktemperatuur. Aan de basis hiervan ligt het adaptieve loopvlak, dat zich ook bij het rijden door de bocht met een zo groot mogelijk rubber oppervlak aan het asfalt hecht en de controle over het voertuig optimaliseert.

Veerkrachtige vezels

Nog een richtinggevende eigenschap bij de nieuwe Michelin Pilot Sport 4 S is de Dynamic Respons-technologie, die tot een betere stuurprecisie leidt. De toepassing van een hybride gordellaag uit een mengsel van aramide en nylon garandeert betrouwbare stuurbaarheid en bochtgedrag. Aramide vezels combineren uiterste veerkracht met een licht gewicht en worden vaak gebruikt bij de vliegtuigbouw en protectie-uitrusting. In vergelijking met staal heeft aramidevezel bij hetzelfde gewicht vijf keer zoveel weerstandsvermogen. De dichte, extreem veerkrachtige vezel moet de vervorming bij hoge snelheid als gevolg van de centrifugale krachten van de draaiende band tot een minimum reduceren.

Dubbele mix

Dankzij het gebruik van bi-compound-technologie beschikt de Michelin Pilot Sport 4 S over een loopvlak dat zowel een voortreffelijke hechting bij droog wegdek alsmede uitstekende waarden bij het nat remmen verwezenlijkt.

Deze mix uit twee rubbermengsels is eigendomstechnologie van de fabrikant en werd oorspronkelijk voor racebanden ontwikkeld. Aan de buitenkant zorgt de innovatieve elastomeermix maximale hechting op de droge weg. Het mengsel aan de binnenkant met innovatieve elastomeren en silica biedt controle op een nat wegdek.

Opvolger met veerkracht: de Michelin Pilot Sport 4S

Zijwand

Michelin onderstreept de premium-status van de nieuwe Michelin Pilot Sport 4 S met het hoogwaardige velvet zijwandontwerp. De prestigieus ogende technologie benadrukt op de zijwand de merknaam, profielaanduiding en grootte. De vormgeving vindt plaats met behulp van speciale laserbewerking van de oppervlaktestructuur, die een reeks zwarte contrasten op de zijkant van de band genereert. Het contrast ontstaat door de lichtabsorptie van bepaalde plekken op het oppervlak. Het karakteristieke opschrift is reeds op afstand herkenbaar.

De beste producten op dit gebied:

Populaire posts

Inschrijven in op onze nieuwsbrief

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen: