Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
92 Artikelen

Handreinigers worden voor het verwijderen van roet, olie, verf, kit, lijmstoffen en ander vuil van de handen gebruikt. Ze komen tijdens reparatie op de huid terecht, wanneer het bijvoorbeeld niet comfortabel is om handschoenen te gebruiken.

Soorten handreinigers

Op basis van hun kenmerken:

 • Met schuurmiddel. Deze voorzien in de effectiefste reiniging en verwijderen hardnekkig vuil, waaronder restanten van afdichtingsmiddelen.
 • Zonder schuurmiddel. Deze reinigers zijn zacht voor de huid en de dispensers zullen er niet door verstoppen.

Op basis van het gebruiksdoel:

 • Producten die moeten worden afgespoeld. Ze moeten na gebruik met water worden afgespoeld.
 • Producten die niet hoeven te worden afgespoeld. Wachten tot ze droog zijn en verwijder ze dan met een droge doek of een tissue van papier.
 • Universeel. Deze kunnen gewassen of gereinigd worden.

Op basis van hun werking:

 • Preventie. Hiermee moeten de handen voorafgaand aan de werkzaamheden worden ingewreven. Wanneer ze drogen, vormen ze een beschermingslaag van polymeer die na de werkzaamheden moet worden verwijderd.
 • Reiniging. Deze producten worden voor het verwijderen van bestaand vuil gebruikt.

Deze producten worden als pasta, crème, gel, zeep en vochtige doekjes gemaakt.

Tips voor het gebruik van handreinigers

 1. Lees de gebruiksaanwijzing. Wees er zeker van dat het product geschikt is voor het vuil dat u wilt gaan verwijderen.
 2. Volg de door de producent aangegeven stappen voor het effectief en veilig gebruik van deze chemische middelen voor auto’s
 3. Voorkom dat het product in aanraking komt met het lakwerk. De oplosmiddelen die de reiniger bevat brengen schade aan de gelakte oppervlakken aan
 4. Gebruik deze middelen niet al te vaak om huidbeschadigingen te voorkomen. Na gebruik moet u verzachtende en vochtinbrengende crème aanbrengen.

AUTODOC: makkelijk online aankopen doen

Wanneer u reparatiewerkzaamheden aan uw auto verricht, vergeet dan niet om handreinigers aan te schaffen. Hiermee kan veel makkelijker en veiliger vuil worden verwijderd dan met gewone zeep of oplosmiddelen. Kies voor producten van een goede kwaliteit en met een effectieve werking. U kunt deze in onze catalogus vinden. Veel producten uit deze categorie bieden we met kortingen aan. Als u meerdere artikelen in een keer bestelt, dan kunt u op bezorgkosten besparen.

loader Even geduld, a.u.b....