Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
23-3716
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Winterbanden

Fabrikanten
Kies uit 700 hoogwaardige Winterbanden!
Resultaten per pagina:

Winterbanden voor personenauto's blijven elastisch bij vorst en behouden hun dichtheid tijdens het dooien. Ze worden geplaatst, zodra de omgevingstemperaturen onder de +7 °C valt. Ze dienen 's zomers niet gebruikt te worden, aangezien ze snel verslijten bij aanraking met heet asfalt.

Voordelen van winterbanden voor personenauto's

De producten in deze categorie zijn onmisbaar in landen waar de weersomstandigheden het gebruik van allseasonbanden uitsluiten. Er worden speciale ingrediënten, zoals natuurlijke koolzaadolie, aan het rubbermengsel toegevoegd. Hierdoor worden de banden veel zachter dan zomerbanden, wat een goede grip op gladde oppervlakken betekent. De profieldiepte bedraagt gewoonlijk 8 tot 10 mm, terwijl die bij zomerbanden niet boven de 8 mm komt. Het loopvlakpatroon beschikt over grotere profielgroeven om smeltende sneeuw af te voeren. Dit ontwerp verkort de remweg zelfs op besneeuwde wegen. Dit soort banden verbeteren ook de wegligging op wegen die met ijs of sneeuw bedekt zijn. Het gebruik van modellen met spikes verbetert de grip aanzienlijk. De toepassing hiervan is echter niet in alle landen legaal.

6 tips voor bij de keuze en aankoop

 1. Bij de aankoop van banden dient men rekening te houden met de bijzonderheden van het klimaat in het gebied waar het voertuig gebruikt wordt. Fabrikanten bieden de volgende producten aan:
  • Het Europese type. Deze banden zijn gemaakt voor milde winters met regelmatige dooiperiodes. Ze beschikken over vele kleine insnijdingen die een efficiënte verwijdering van natte en smeltende sneeuw van het contactoppervlak waarborgen. Aan de randen bevinden zich afvoergroeven. Tot de voordelen van dergelijke modellen telt de mogelijkheid om ze te gebruiken bij hoge snelheden.
  • Het scandinavische type. Dergelijke winterbanden voor personenauto's zijn bedoeld voor onder zwaardere omstandigheden, zoals bij extreme kou of op besneeuwde en gladde wegen. De profielgroeven beschikken gewoonlijk over aangescherpte randen en de profielblokken hebben geschulpte randen. Hierdoor blijven de banden betrouwbaar op ijs of dichte sneeuw.
 2. Verifieer, voordat u banden met spikes uitkiest uit de catalogus met winterbanden voor personenauto's, of dit niet wettelijk verboden is. In sommige landen zijn er zelfs in de winter uitsluitend banden zonder spikes toegelaten. Beide varianten kennen hun eigen voordelen. Banden zonder spikes beschadigen het wegdek niet, produceren weinig geluid tijdens gebruik en dragen bij aan een betere brandstofefficiëntie. Sommige producten beschikken over een speciaal ontwerp dat de mogelijkheid biedt om de spikes al naar behoefte aan te brengen en te weer af te nemen. Dit dient in een servicecentrum gedaan te worden. Banden met spikes zorgen voor een kortere remafstand en een uitstekende grip op gladde wegen; de grip is echter zwak op droog en schoon asfalt. Fabrikanten brengen verschillende soorten spikes aan:
  • AD — gemaakt van aluminium;
  • SD — met in de kern een harde legering;
  • DD — met een diamanten rand en een rechthoekige punt;
  • OD — met een ovale basis;
  • MD — gemaakt van kunststof, met in de kern een harde legering.
 3. Denk erover na welk loopvlakpatroon het geschiktst is voor uw voertuig. Als het bijvoorbeeld richtingsgebonden is, wordt het risico op watergladheid verlaagd vanwege de efficiënte verwijdering van water. Banden met een niet-richtingsgebonden patroon zijn echter stiller.
 4. Het is raadzaam smalle banden met een diep profiel te verkiezen als deze toegelaten zijn door de fabrikant van het voertuig. Die weten het doorslaan van de wielen efficiënter te verhinderen en verwijderen smeltende sneeuw sneller.
 5. Als u nieuwe banden wilt plaatsen, doe dat dan op alle vier de wielen tegelijk. Verder is het aan te raden om een reserveband te kopen.
 6. Houd rekening met de bruikbaarheidsperiode. Zelfs als de banden nooit gebruikt zijn, is het aanbevolen om ze 2 tot 5 jaar na de productiedatum niet meer te plaatsen.

Autodoc.nl is een grote online winkel met winterbanden voor personenauto's

Bij onze online winkel kan men winterbanden voor personenauto's tegen betaalbare prijzen kopen. Bovendien hebt u de mogelijkheid om extra te besparen tijdens aanbiedingen. Als u goedkoop kwalitatief hoogwaardige banden wilt aanschaffen, plaats dan nu meteen uw bestelling online.

Nuttige informatie over werking, oorzaken van storingen, diagnose en vervangingsintervallen