Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
71-1607
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Zomerbanden

Fabrikanten
Kies uit 700 hoogwaardige Zomerbanden!
Resultaten per pagina:

Zomerbanden voor personenauto's zijn bedoeld voor gebruik bij een gemiddelde dagtemperatuur van boven de +7 °C. Het inzetten van dergelijke banden tijdens een koudere periode kan elasticiteitsverlies, achteruitgang van de grip en een langere remweg tot gevolg hebben. De banden dragen bij aan een betere bestuurbaarheid en garanderen efficiënt remmen op zowel nat als droog wegdek.

De voordelen van het gebruik van zomerbanden op personenauto's

Dergelijke modellen worden gewoonlijk gemaakt van hard rubber met een hoge dichtheid. Dit verbetert de grip op asfalt, heeft een positief effect op de gebruiksduur en garandeert de wegligging van de voertuigen tijdens stuurhandelingen. Zomerbanden verschillen ook van andere bandentypes qua loopvlakpatroon. Ze kennen met name een hoger aantal dwarse groeven. Dit draagt bij aan de efficiënte verwijdering van vuil bij het rijden op natte wegen en tegelijkertijd aan een goede versnellingsdynamica op droge wegen. De meeste modellen voor warme jaargetijden worden gekenmerkt door een laag geluidsniveau en een laag brandstofverbruik.

6 tips voor bij de keuze en aankoop

 1. Plaats enkel banden met een door de fabrikant van het voertuig aanbevolen maat. Waar u op dient te letten:
  • Breedte. Hoe breder de band, des te beter de wegligging van het voertuig tijdens noodrem- en stuurhandelingen. Brede banden doen echter het brandstofverbruik toenemen en verslijten sneller.
  • Diameter. Een grotere diameter heeft een positief effect op de snelheid en uitstraling van het voertuig, doch een negatief effect op het geluidsniveau.
  • Hoogte van de dwarsdoorsnede. Banden met een ondiep profiel worden voornamelijk geplaatst om de uitstraling van voertuigen op te krikken, terwijl die met een diep profiel geplaatst worden voor meer comfort. Laatstgenoemden dragen vooral bij aan een soepeler rijgevoel.
 2. Houd rekening met het loopvlakpatroon. Dit heeft invloed op de prestatie-eigenschappen van de banden. De catalogus met zomerbanden voor personenwagens omvat de volgende versies:
  • Met een symmetrisch patroon. Dit kan richtingsgebonden of niet-richtingsgebonden zijn. Banden van het eerste type voeren water en modder van het contactoppervlak af en die van het laatste type zijn beter geschikt voor de meeste stadsvoertuigen.
  • Met een asymmetrisch patroon. Dit soort banden garanderen een uitstekende wegligging bij alle weersomstandigheden, met name dankzij de verstevigde schouderblokken.
 3. Let op de samenstelling. De basis bestaat normaal gesproken uit rubber. Er worden silicaten, verschillende oliën, stijfsels en andere stoffen aan toegevoegd. Sommigen daarvan zorgen ervoor dat de rolweerstand en het brandstofverbruik verlaagd worden en anderen verbeteren de grip.
 4. Houd bij het bestellen van zomerbanden voor personenauto's rekening met de gebruiksomstandigheden. Zo heb je banden voor op de snelweg en voor in stedelijke gebieden. De eerstgenoemden kennen een hoge snelheidsindex; de laatstgenoemden minimaliseren het risico op watergladheid. De banden die water het efficiëntst weten af te voeren, worden vaak aangeduid met 'Rain' of 'Aqua'.
 5. Vraag de specialisten van onze online winkel over de voornaamste eigenschappen van de artikelen, inclusief de mate van hittebestendigheid. Dit is vooral belangrijk als u de banden wilt gebruiken in een heet klimaat of onder aanzienlijke belastingen.
 6. Zorg ervoor dat de levensduur van de banden niet verstreken is. Deze bedraagt gewoonlijk ongeveer vijf jaar vanaf de productiedatum.

Autodoc.nl is een grote online winkel met zomerbanden voor personenauto's

Bij Autodoc.nl vindt u een ruim aanbod aan hoogwaardige en goedkope producten. We bieden niet enkel betaalbare prijzen, maar houden ook aanbiedingen om het onderhoud aan uw voertuig zelfs nog goedkoper te maken. U kunt nu meteen zomerbanden voor personenauto's kopen en met eigen ogen waarnemen dat online winkelen geweldige voordelen met zich meebrengt.

Nuttige informatie over werking, oorzaken van storingen, diagnose en vervangingsintervallen