Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
76-8260
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

All Season banden

Fabrikanten
Kies uit 700 hoogwaardige Vier seizoenen banden!
Resultaten per pagina:

Allseasonbanden voor personenauto's zijn geschikt in landen met het volgende milde klimaat: koele zomers en droge winters. De producten worden gebruikt bij omgevingstemperaturen tussen de -7 en +20°C.

De voordelen van allseasonbanden voor personenauto's

Dit soort banden besparen autobezitters de moeite van het voortdurend moeten bijhouden van de omgevingstemperaturen om te controleren of de banden moeten worden vervangen. Ze kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over wanneer u banden moet kopen en waar u ze moet opbergen. Het gebruik van dergelijke banden heeft geen negatieve invloed op de snelheidskenmerken van uw voertuig. Nog een voordeel is het feit dat deze banden minder lawaai maken dan winterbanden. Het loopvlakpatroon garandeert een goede grip op glad en droog wegdek. Water en smeltende sneeuw worden ook afgevoerd, waardoor het risico op watergladheid afneemt. Allseasonbandenzijn gemaakt van een harder materiaal dan winterbanden: voor een hogere mate van tractie worden er vaak siliciumverbindingen toegevoegd aan de samenstelling.

6 tips voor bij de keuze en aankoop

  1. Houd er rekening mee dat het loopvlak als volgt kan zijn:
    • Symmetrisch. Als het niet-richtingsgebonden is, blijft de grip zelfs wanneer men achteruitrijdt onveranderd. Een richtingsgebonden patroon zorgt voor een snelle verwijdering van water en sneeuw: deze producten zijn geschikt voor regelmatig gebruik op natte wegen.
    • Asymmetrisch. Dit ontwerp garandeert de wegligging van de wagen bij stuurhandelingen en een minimalisering van de geluidsoverlast.
  2. Let goed op de aanduidingen, als u allseasonbanden voor personenauto's wilt kopen. De eerste waarde daarvan staat voor de breedte. Als dit niet afgeraden wordt door de autofabrikant, kan men bredere banden plaatsen in plaats van de standaardbanden. Dit verbetert de wegligging. Smallere banden hebben echter op hun beurt weer een positieve uitwerking op de brandstofefficiëntie.
  3. Denk erover na welke hoogte van de dwarsdoorsnede het beste is voor uw voertuig. Er kan een ondiep profiel of een diep profiel geplaatst worden, indien dit in overeenstemming is met de aanbevelingen in de technische documentatie van het voertuig. Vergeet niet dat banden van het eerste type meer bijdragen aan de wegligging van het voertuig bij stuurhandelingen en van het tweede soort aan het geluids- en vibratieniveau.
  4. Als u een sportieve rijstijl verkiest en u een voertuig met een krachtige motor hebt, houd dan rekening met de snelheidsindex. In tegenstelling tot een groot gedeelte van de wintermodellen kan deze waarde voor allseasonbanden 240 km/u bereiken.
  5. Leer meer over de index voor grip op nat wegdek op onze website of van de specialisten van onze online winkel. Als deze bijvoorbeeld A is, is de remweg het kortst; en bij F het langst.
  6. Zorg er voor aankoop voor dat de bruikbaarheidsdatum van het voorwerp niet verstreken is. Normaal gesproken ligt de gebruiksduur bij ongeveer 5 jaar vanaf de productiedatum.

Autodoc.nl is een grote online winkel met allseasonbanden voor personenauto's

Dankzij de intuïtieve website en de handige mobiele app kunt u binnen enkele minuten geschikte producten kiezen uit de catalogus metallseasonbanden voor personenauto's. We hanteren betaalbare prijzen en houden regelmatig aanbiedingen, zodat alle aangeboden producten goedkoop zijn. De specialisten van onze klantenservice helpen u graag bij het doen van uw online aankoop en regelen een snelle verzending.

Nuttige informatie over werking, oorzaken van storingen, diagnose en vervangingsintervallen