Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Michelin Autobanden

Kies uit 700 hoogwaardige Michelin Autobanden!
Resultaten per pagina: 20

Michelin-bandenvoor personenauto's worden gemaakt door het gelijknamige bedrijf met hoofdkwartier in het Franse Clermont-Ferrand. Het bedrijf is de grondlegger van vele uitvindingen, waaronder radiaalbanden.

7 weetjes over Michelin

 1. Het bedrijf werd in 1889 door de gebroeders André en Edouard Etienne Michelin opgericht.
 2. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 60 productiefaciliteiten in 17 landen.
 3. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 160 miljoen Michelin-banden voor personenauto's. Ongeveer 40% daarvan wordt in Europa verkocht.
 4. Het bedrijf is toonaangevend qua productie van milieuvriendelijke banden die brandstof besparen.
 5. De producten worden ontwikkeld volgens het Total Performance-concept, dat gebruik maakt van uitvindingen van het interne onderzoekscentrum.
 6. Alle producten van het bedrijf behoren tot het premium prijssegment en bieden een hoog veiligheidsniveau.
 7. Het bedrijf is niet enkel bekend als bandenfabrikant, maar ook als oprichter van de beroemde restaurantbeoordeling— 'De Rode Gids' (Frans: Le Guide Rouge). Deze wordt sinds 1900 samengesteld.

Soorten Michelin-banden voor personenauto's

 • Zomer. Het populairst zijn de volgende modellen:
  • Energy XM2. Extra sterk. Deze beschikken over brede groeven met verschillende diepten voor een efficiënte verwijdering van water. Ze dragen bij aan een betere brandstofefficiëntie.
  • Energy Saver. Het gebruik van de unieke rubbersamenstelling Eco Grip draagt bij aan een betere brandstofefficiëntie. Bovendien bieden de banden stabiliteit door het grotere contactoppervlak.
  • Primacy4. De waterafvoerende groeven zijn 22% breder vergeleken met gelijksoortige banden. Dit verlaagt het risico op watergladheid aanzienlijk. De banden beschikken over slijtage-indicatoren.
  • Pilot Sport4, Cup 2, en Sport4S. Deze banden zijn ontworpen voor sportwagens. De meeste hiervan zijn geschikt voor gebruik bij snelheden tot 300 km/u. Door het gebruik van een combinatie van metaal- en nylonvezels worden er een uitstekende bestuurbaarheid en efficiënte remprestaties bereikt.
 • Winter. De catalogus met Michelin-banden voor personenauto's omvat de volgende modellen:
  • Pilot Alpin. De lamellen kennen drie verschillende groottes en zijn in een hoek geplaatst. Hierdoor kunnen ze snel opgehoopte sneeuw van het contactoppervlak verwijderen en zo de grip verbeteren.
  • Pilot Alpin 5. Deze banden verlagen de remweg op gladde wegen. Ze zijn slijtvast vanwege de aanvullende lagen rubbermengsel.
  • Alpin 6. Hun voornaamste kenmerk is de aanwezigheid van groeven voor het verwijderen van sneeuw, die tijdens gebruik uitzetten. Op die manier behouden zelfs versleten banden hun eigenschappen.
  • X-Ice 3. Door het grote aantal profielblokken garanderen de banden een snelle acceleratie en een korte remweg op met sneeuw bedekte wegen.
  • X-Ice North 4. Deze banden zijn uitgerust met vele stalen spikes en zijn geschikt voor gladde ondergronden. De producten garanderen een hoog mate van stabiliteit en bestuurbaarheid.
 • CrossClimate. Allseasonbanden. Dankzij het symmetrische richtingsgebonden patroon voeren ze water snel af. Deze banden beschikken over twee soorten lamellen: gladde voor een goede grip op een droog wegdek en lamellen met scherpe randen voor sneeuw.

Autodoc.nl is een grote online winkel met banden voor personenauto's

Neem een kijkje bij onze online winkel, als u hoogwaardige banden tegen een lage prijs wilt kopen. Hier kunt u goedkoop en snel Michelin-banden voor personenauto's en veel meer kopen. Volg onze nieuwste aanbiedingen online en bespaar flink!

loader Even geduld, a.u.b....