Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Pirelli Autobanden

Kies uit 700 hoogwaardige Pirelli Autobanden!
Resultaten per pagina: 20

Pirelli-banden voor personenauto's worden al meer dan honderd jaar vervaardigd door het gelijknamige Italiaanse bedrijf. Het bedrijf bevindt zich in Milaan en is leverancier van banden voor de Formule 1 en het wereldkampioenschap superbike.

4 weetjes over Pirelli

 1. Het bedrijf werd in 1872 in Milaan opgericht door de ingenieur Giovanni Battista Pirelli en was oorspronkelijk bedrijvig in de vervaardiging en verkoop van hulpstukken en andere kleine rubberen onderdelen voor auto's. In 1897 werd het bedrijf een patent verleend op de Flexus-fietsband en in 1901 begon het met de productie van autobanden.
 2. Momenteel worden de producten van het bedrijf in meer dan 160 landen op alle continenten verkocht. Het bedrijf behoort tot de top vijf van de branche qua productieomvang.
 3. De fabrikant heeft 19 productiefaciliteiten in 13 landen en een uitgebreid distributienetwerk. Dankzij het mondiale onderzoekscentrum en de tien laboratoria over de hele wereld kan de kwaliteit van de banden voortdurend verbeterd worden.
 4. De producten van het merk behoren tot het premium prijssegment.

Soorten Pirelli-banden voor personenauto's

 • Winter. Hiertoe behoren:
  • Ice Zero. Banden met spikes. De dicht op elkaar geplaatste lamellen hebben een positief effect op de stabiliteit van het voertuig op gladde ondergronden.
  • Ice Zero FR. Deze banden beschikken over een uitstekend tractievermogen. Dankzij de driedimensionale lamellen en het loopvlak met het richtingsgebonden symmetrische patroon wordt smeltende sneeuw snel verwijderd.
  • Sottozero 3. De twee overlangse groeven en de driedimensionale lamellen verwijderen smeltende sneeuw op een efficiënte manier en garanderen een goede grip.
  • Sottozero Serie 2. Het asymmetrische loopvlakpatroon werd ontworpen met behulp van de I.B.S.-technologie, wat voor een verbeterde tractie en remprestaties zorgt.
  • Cinturato. Deze banden hebben een groot contactvlak en heel wat kleine groeven die sneeuw verwijderen.
 • Zomer. De catalogus met Pirelli-banden voor personenauto's omvat de volgende artikelen:
  • P Zero. Deze banden hebben een lage rolweerstand, een uitstekende tractie en zijn duurzaam.
  • P Zero Rosso. Deze banden zijn bedoeld voor sportwagens. Het asymmetrische patroon draagt bij aan de richtingsstabiliteit van het voertuig tijdens stuurhandelingen.
  • P Zero Corsa en Corsa System. Deze banden hebben voornamelijk een ondiep profiel. Ze worden op sportwagens geplaatst en zijn geschikt voor snelheden tot 300 km/u. Ze garanderen snel gerem, onmiddellijke respons bij stuurbewegingen en het behoud van richtingsstabiliteit bij stuurhandelingen.
  • P Zero Nero. Deze beschikken over drie brede ribben met diepe groeven voor de afvoer van water. Ze boeten niet aan tractiekwaliteiten in op nat of droog asfalt.
  • Cinturato P7 en P1. Dit zijn runflatbanden met versterkte inzetstukken in de wangen voor een langere levensduur.
  • Cinturato P7 Blue. De brede blokken zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling over het oppervlak van het loopvlak, wat een positief effect heeft op de brandstofefficiëntie en het comfortniveau.
 • Allseason-modellen Cinturato. Bij de productie hiervan wordt gebruik gemaakt van siliciumverbindingen, die slijtvast zijn en voor een korte remweg zorgen op droge en natte wegen.

Autodoc.nl is een grote online winkel met banden voor personenauto's

Bij onze online winkel kan men Pirelli-banden voor personenauto's tegen betaalbare prijzen kopen. Alle producten bij onze winkel zijn goedkoop en er zijn kortingen voor vele daarvan. Koop voordelig online – plaats vandaag uw bestelling op de website Autodoc.nl.

loader Even geduld, a.u.b....