Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Dunlop Autobanden

Kies uit 700 hoogwaardige Dunlop Autobanden!
Resultaten per pagina: 20

Dunlop is een merk van de Amerikaanse Goodyear Tire & Rubber Company. Het is in Akron, Ohio, gevestigd. Sinds 2003 is de fabrikant leverancier van banden voor het Britse Touring Car Championship, sinds 2002 voor het V8 Supercars Championship en sinds 2015 voor de Europese Le Mans Series (ELMS).

5 weetjes over Dunlop

 1. Het bedrijf werd opgericht in 1888 in Belfast. De verschijning werd geïnspireerd door een uitvinding van de dierenarts John Boyd Dunlop: een binnenband voor een fietswiel, die bijeengelijmd was uit stroken rubber en opgevuld met lucht.
 2. De fabrieken van het bedrijf zijn actief in 22 landen. De totale productie bedraagt ongeveer 200 miljoen banden per jaar.
 3. De producten van het merk behoren tot het premiumsegment en worden verkocht in Amerika, Europa, Azië, Afrika en Oceanië.
 4. De banden van het merk worden al meer dan een eeuw op racewagens geplaatst. In 1902 droeg de auto waarmee de eerste prijs behaald werd bij de rally Parijs-Wenen deze banden. Daarnaast beschikten ook de Jaguars van de winnaars van de 24 uur van Le Mans in 1951, 1953, 1955, 1956 en 1957 over deze banden.
 5. In 2009 kwamen Dunlop-banden voor personenauto's als beste uit de bus op basis van de resultaten van negen tests, die door de redactie van het populaire Amerikaanse tijdschrift Car and Driver uitgevoerd werden.

Soorten Dunlop-banden voor personenauto's

 • Direzza. Dit zijn zomermodellen. Ze beschikken over een groot contactvlak, zodat ze een stevige grip hebben op de weg. Dankzij de harde schouderblokken dragen ze bij aan de richtingsstabiliteit stabiliteit tijdens stuurhandelingen.
 • Graspic. Dit zijn winterbanden op basis van siliciumdioxide. Ze zijn slijtvast en verliezen hun elasticiteit zelfs niet bij extreem lage temperaturen.
 • SP. Allseasonbanden met een asymmetrisch loopvlakpatroon. Deze verwijderen water en modder effectief, produceren een minimum aan geluid en hebben een lange levensduur.
 • SP Sport. De catalogus met Dunlop-banden voor personenauto's bevat zomer- en allseasonbanden. Dankzij het gebruik van siliciumdioxide wordt er zelfs bij hoge snelheden een uitstekende grip bereikt.
 • SP Sport Maxx. Deze zomerbanden werden gecreëerd met behulp van de Multi-Radius Tread-technologie, wat een uitstekende tractie garandeert op droge en natte wegen. Al naargelang het model wordt ook de Twin Hydro-Paddle-technologie gebruikt voor een snelle en efficiënte verwijdering van water, evenals de 5-Pitch- en Multi-Pitch Tread Design-technologieën terr verlaging van het geluid enz.
 • SP Winter Sport. Winterbanden die efficiënt afremmen op ijzel. Het richtingsgebonden loopvlakpatroon verlaagt het risico op watergladheid aanzienlijk. Sommige modellen beschikken over het 4D Sipe-systeem, dat bestaat uit meer groeven om de remweg te verkorten.
 • Sport Maxx RT en Race. Banden voor racewagens. De massieve schouderblokken garanderen de stabiliteit van het voertuig in scherpe bochten.
 • Signature. Deze allseasonmodellen zijn ontworpen met de Evaqua Grooves-technologie die het risico op watergladheid vermindert, en VersaLoad dat de stuurrespons versnelt.
 • Winter Maxx. Dit zijn winterbanden van duurzaam Nano-Fit-rubber. Ze garanderen een uitstekende grip op ondergronden die met sneeuw en ijs bedekt zijn.

Autodoc.nl is een grote online winkel met banden voor personenauto's

Om Dunlop-banden voor personenauto's tegen een lage prijs te kopen hoeft u zich alleen maar aan te melden bij onze online winkel. Er staan lage prijzen op alle producten op u te wachten. Plaats een online bestelling op onze website of via onze mobiele app en begin met besparen.

loader Even geduld, a.u.b....