• SHOP
 • CLUB
Premiumaccount uitproberen
0
Mijn garage
Voertuig toevoegen
0
Artikelen #96-9030
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Hoe verbetert u diesel met additieven en soorten additieven?

Inhoudsopgave

 1. Vier voornaamste eigenschappen van brandstof
 2. Soorten additieven voor diesel

Diesel is gevoeliger voor milieu-omstandigheden dan benzine. Bij lage temperaturen wordt het dichter en verliest het functie-eigenschappen. De mechanismen in dieselvoertuigen worden niet alleen aangepast op de levensduur van de motor en de brandstofinjectie, maar ook op de brandstofkwaliteit. Daarom voegen veel chauffeurs speciale additieven aan de brandstof toe. We zullen de eigenschappen en werkingen hiervan in dit artikel omschrijven.

Vier voornaamste eigenschappen van brandstof

 1. Dichtheid. Afhankelijk van de compositie van de brandstof. Verandert onder de invloed van de omgevingstemperatuur, door de solidificatie van de paraffine. Hoe dichter de brandstof is, hoe hoger de efficiëntie van de motor.
 2. Viscositeit. Dit staat direct in verband met de dichtheid van de brandstof. Om te zorgen voor goed-getimede toevoer van brandstof naar de motor in koude seizoenen, moet u een product met lagere viscositeit kiezen.

Tegenwoordig wordt de brandstof in drie soorten opgedeeld, afhankelijk van de viscositeit: zomer, winter en Arctisch. De laagste temperatuur voor zomerbrandstof is -10°C, maar u wordt aangeraden om het te gebruiken bij temperaturen van 0°C en hoger. Winterbrandstof wordt vast bij temperaturen van -35°C en -45 °C, en voor Arctische brandstof is dit punt -55°C. Gebruik nooit zomerbrandstof in de winter: als dit stolt kunnen het brandstoffilter en de leiding verstopt raken. Om het vloeibare punt van de brandstof te verlagen, moet de was verwijderd worden, wat wel leidt tot een afname van het cetaangetal en verhoogde kosten van het uiteindelijke product.

 1. Het cetaangetal. Bepaalt de vertraging van de verbranding van de brandstofmix. Hoe hoger het cetaangetal is, hoe korter de verbrandingsvertraging, en hoe vloeiender de verbranding van de brandstof verloopt. Verlaging van het cetaangetal zorgt voor een afname van de dichtheid en de viscositeit van de brandstof, maar ook tot slijtage van de componenten van het brandstofsysteem.
 2. Zwavelpercentage. Dit bepaalt de levensduur van de componenten van de cilinder-zuiger groep, en het niveau van giftigheid van de uitlaatgassen. Hoe lager deze indicator is, hoe minder roet er ontstaat in de motor en het uitlaatsysteem, en hoe minder schadelijke stoffen er in de uitlaatgassen komen. Maar door zwavel blijft de brandstof vloeiender. Het maximale percentage aan zwavel wordt bepaald door wetgeving.

Soorten additieven voor diesel

Om de eigenschappen van de brandstof te verbeteren, worden er verscheidene additieven gebruikt — chemicaliën die, door reacties met componenten van de vloeistof, verscheidene chemische processen stimuleren of beperken. De additieven zijn vaak complex, en hebben vele doelen tegelijkertijd. Tegenwoordig zijn de meest populaire versies:

 • Verbrandingsmodificators. Verhoog het cetaangetal. Zorgt voor een snellere koude start en beperkt de uitstoot van rook. Draagt bij aan verhoogd vermogen van de motor. Bij het proces van de ontbinding van de moleculen van deze producten worden er zeer brandbare vrije radicalen gevormd, die de brandstof aansteken. Deze zijn alleen efficiënt in de eerste stadia van de werking van de motor. Dit omvat, bijvoorbeeld, Liqui Moly Systempflege Diesel, Wynn's Diesel Cetane Plus, Wynn's Supremium Diesel, Liqui Moly Super Diesel Additiv.

Verbrandingsmodificators

 • Brand modificatoren. Deze omvatten anti-rook, anti-afscheiding en anti-roet additieven. Deze producten stimuleren de verbranding van roet, en veranderen de structuur hiervan. Zo zit er minder rook in de uitlaatgassen, wordt slijtage aan de motor en de uitlaat tegengegaan, en raakt het filter voor stofdeeltjes niet verstopt. De best bekende producten van dit bedrijf zijn: Liqui Moly Diesel Russ-Stop, Wynn's Clean Burn Diesel, Marly Diesel Booster, Liqui Moly Super Diesel Additiv en anderen.

Brand modificatoren

 • Wasproducten. Deze lossen vuil in het injectiesysteem van de motor en de katalysator op, zorgen dat er geen nieuwe afscheiding wordt gevormd, en dragen bij aan het schoonmaken van de EGR valve. De meest populaire producten in deze categorie zijn Wynn's Diesel Turbo Cleaner, Liqui Moly Diesel-Spulung, BIZOL Diesel System Clean+ d60, Motul Engine Clean en anderen.

Wasproducten

 • Anti-slijtage. Deze middelen stimuleren de smeringseigenschappen van de brandstof. Ze gaan slijtage aan de motor tegen, verhogen de efficiëntie, en verbeteren de prestaties. Ze helpen bij de vermindering van het brandstofverbruik, en reduceren het lawaai als de motor werkt. Voorbeelden van producten in deze categorie zin Liqui Moly Speed Diesel Zusatz и Liqui Moly Super Diesel Additiv, MARLY CTi Diesel.

Anti-slijtage

 • Anti-gel. Deze verbeteren de eigenschappen van de brandstof bij lage temperaturen, gaan solidificatie tegen en werken tegen het verstopt raken van het filter en de leidingen. De best bekende producten in deze categorie zijn Dee-Zol Concentrate Diesel Treatment, Mannol Winter Diesel, Liqui Moly Diesel fliess-fit en anderen.

Anti-gel

Conclusie. Het gebruik van verschillende additieven verbetert de kwaliteit van de diesel, gaat slijtage aan de motor tegen, helpt bij het schoonmaken van het brandstofsysteem, en verbetert de functie-eigenschappen van de motor in alle modi. Maar de voordelen van deze producten worden alleen zichtbaar als u de brandstof kiest op basis van de specificaties van uw voertuig, en onder de juiste omstandigheden. U kunt bijvoorbeeld nog geen zomerbrandstof gebruiken bij lage temperaturen als u er anti-gel additieven aan toevoegt. Als u een middel kiest, moet u de instructies goed lezen, en gebruik maken van de diensten van onze online klantenservice: zo kunt u de beste additieven kiezen voor de diesel in uw auto.

Populaire posts

Inschrijven in op onze nieuwsbrief

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen: