Sensoren, relais, besturingseenheden auto onderdelen
Kies zeker een wagen, anders riskeert u een artikel te kopen dat niet past in uw wagen. Merk op dat onze zoekfunctie u enkel van resultaten kan voorzien die relevant zijn voor een bepaald type voertuig.
Sensoren, relais, besturingseenheden onderdelen voor auto
Sensoren, relais, besturingseenheden auto onderdelen voor Top automodellen
Sensoren, relais, besturingseenheden: onderdelen voor de populairste automodellen
Sensoren, relais, besturingseenheden onderdelen - alle belangrijke informatie over werkingsmethode, bevestiging, diagnose en levensduur
Sensoren, relais en regeleenheden zijn elektronische apparaten waarvan de functie bestaat uit het beheren van de werking van vele autosystemen. Eerstgenoemden houden specifieke wijzigingen in de werkomgeving in het oog. De tweede voorzien de vereiste aftakkingen van het elektrisch circuit van stroom. Laatstgenoemden analyseren de waarden die ze ontvangen, en sturen opdrachten naar de overeenkomstige apparaten.
Het ontwerp van sensoren, relais en regeleenheden
Over het algemeen bestaan sensoren voor auto's uit een gevoelig element omhuld door een plastic behuizing, waar een stekker mee verbonden is. Het werkingsprincipe van het gevoelige element is gebaseerd op verschillende fysieke en chemische eigenschappen van verschillende materialen. Er worden bijvoorbeeld thermometers gebruikt om de temperatuur te meten en rekstrookjes om de druk te meten. Apparaten die de stand en snelheid bepalen, gaan uit van het Hall-effect, d.w.z. de inductieve of magnetoresistieve eigenschappen van bepaalde materialen.
Relais hebben gewoonlijk een plastic behuizing met een elektromagneet, waarin beweegbare en stationaire contacten zitten. Wanneer de elektromagneet ingeschakeld wordt, drijft deze het beweegbare contact aan, dat het circuit opent of sluit.
Regeleenheden bestaan uit een microchip met een CPU, analoog-digitaalomzetters (AD) en digitaal-analoogomzetters (DAC), een behuizing en aansluitingen voor kabels. De microchip kent een opslageenheid met software.
Onderhoudstips
- Houd u tijdens de installatie aan het door de fabrikant aangegeven aandraaimoment. Vele reserveonderdelen hebben een schroefdraad die gemakkelijk beschadigd kan worden door overspanning.
- Vervang de technische vloeistoffen steeds op tijd. De vervuiling die ze bevatten, kan zich ophopen op de gevoelige elementen van de meetinstrumenten, waardoor ze niet correct werken.
- U moet er altijd voor zorgen dat alle elementen in relais en zekeringen correct aangesloten zijn. Losse verbindingsstukken en daaruit voortvloeiende trillingen hebben een vernielend effect op elementen van deze onderdelen.
- Reinig de stekkers af en toe met speciale producten. De contacten kunnen beginnen met roesten als ze blootgesteld worden aan vuil en vocht.
- Gebruik enkel componenten die voldoen aan de technische vereisten van uw voertuig.
- Vermijd amateuristische reparaties aan de elektrische kabels van uw voertuig.
Symptomen van defecten
Er zijn tal van symptomen die kunnen duiden op defecte componenten. Als de gasklepstand- brandstofverbruikssensor het begeeft, draait de motor niet langer soepel. Het vermogen gaat om een voorbeeld te noemen omlaag en de motor begint te schokken tijdens het versnellen. Hij kan zelfs blokkeren tijdens het schakelen. Bovendien kan hij schokkerig stationair draaien. Soms, wanneer een apparaat het begeeft, springt het overeenkomstige waarschuwingslampje uit op het dashboard.
Als er een relais defect is, werkt de apparatuur die het controleert gewoonlijk niet meer. In sommige gevallen kan deze daarentegen niet uitgeschakeld worden. Dit gebeurt gewoonlijk wanneer een beweegbaar contact vast komt te zitten.
Defecte regeleenheden zorgen ervoor dat de overeenkomstige assemblages niet correct werken: brandstofpompen, componenten van het injectiesysteem enz. Soms start de motor helemaal niet. Het is ook mogelijk om een zelftest van de eenheid uit te voeren.
Oorzaken van defecten
Vocht en vuil kunnen in los verbonden aansluitingen komen, wat resulteert in verroeste contacten of kortsluiting. Wanneer de behuizing niet luchtdicht is, raken de contacten van de microchips ook geoxideerd. Een onvoorzichtig gebruik van een voertuig, zoals het ontkoppelen van de accupolen terwijl de motor draait, kan spanningspieken veroorzaken en en ervoor zorgen dat de apparatuur doorbrandt. Het is ook gevaarlijk om vonken op elektronische apparaten of kabels te laten komen wanneer men werkzaamheden aan de carrosserie uitvoert waarbij gelast wordt.
autodoc.nl: enkel hoogwaardige auto-onderdelen
We raden u aan om sensoren, relais en regeleenheden te kopen in onze online winkel. En wel om de volgende redenen: Al onze reserveonderdelen zijn van hoge kwaliteit, onze ervaren specialisten zijn steeds bereid om u te helpen een product te kiezen en onze verzending is extreem snel.
Nuttige informatie over werking, oorzaken van storingen, diagnose en vervangingsintervallen
Top 15 bestsellers uit de afdeling Sensoren, relais, besturingseenheden
Aanbevolen reserveonderdelen uit de afdeling Sensoren, relais, besturingseenheden. Dit zijn de topkoopjes. Koop onze best verkopende artikelen of ontdek een ruime selectie aan andere aantrekkelijke aanbiedingen.