Ruitenreiniging auto onderdelen
Kies zeker een wagen, anders riskeert u een artikel te kopen dat niet past in uw wagen. Merk op dat onze zoekfunctie u enkel van resultaten kan voorzien die relevant zijn voor een bepaald type voertuig.
Ruitenreiniging onderdelen voor auto
Ruitenreiniging auto onderdelen voor Top automodellen
Ruitenreiniging: onderdelen voor de populairste automodellen
Ruitenreiniging onderdelen - alle belangrijke informatie over werkingsmethode, bevestiging, diagnose en levensduur
Het ruitenwissersysteem heeft een erg belangrijke functie: het voert regen, sneeuw en vuil af van het oppervlak van de voorruit, en zorgt zo voor een goed zicht voor de bestuurder en de mogelijkheid om bij slecht weer met de auto te reizen. Het helpt ook de achterruit schoon te houden. De verkeersveiligheid hangt rechtstreeks af van de prestaties van dit systeem. Daarom is het rijden bij regen en sneeuw met defecte ruitenwissers wettelijk verboden.
De opbouw van een ruitenwissersysteem
Het ruitenwissersysteem omvat de volgende componenten:
- Een schakelaar – in de meeste voertuigen bevindt deze zich op de stuurkolom. De bestuurder gebruikt deze om het systeem te bedienen en werkingsmodi te selecteren. Het schakelt ook de ruitensproeiers in.
- Een elektrische motor – deze genereert koppel, dat overgedragen wordt aan de ruitenwisserarmen en vervolgens aan de bladen.
- De mechaniek – dit is een stelsel van stangen dat de rotatie van de elektrische motor omzet in de scharnierbeweging van de wisserarmen.
- Wisserarmen – deze dragen de inspanning van de stangen over aan de bladen.
- Bladen – het werkzame gedeelte is een rubberen element dat rechtstreeks contact heeft met het oppervlak van de voorruit.
- Een reinigingsvloeistofreservoir – dit wordt onder de motorkap geplaatst en bevat de reinigingsvloeistof.
- Een pomp – deze pompt de vloeistof en levert deze onder druk aan de sproeiers.
- Sproeiers – deze worden op de motorkap gemonteerd en sproeien reinigingsvloeistof op de voorruit.
Onderhoudstips
- Laat de ruitenwissers niet werken wanneer de voorruit droog is; anders brengen ze krassen aan in het glas en kunnen de rubberen onderdelen beschadigd raken.
- Stel de ruitenwissers zo af dat de bladen niet voorbij de randen van de voorruit komen.
- Schakel de ruitenwissers nooit in als de bladen aan de voorruit vastgevroren zijn. U moet wachten tot het ijs een beetje gesmolten is. Het is aan te raden om dit met de hand te verwijderen met een krabber.
- Het is aan te raden om de scharnierpunten van de wisserbladen en de scharnierstangen regelmatig in te smeren.
- Leng geconcentreerde ruitenreinigingsvloeistof aan in de door de fabrikant aanbevolen verhouding. Te veel water toevoegen is gevaarlijk, aangezien de vloeistof kan bevriezen wanneer het koud is.
- Laat uw ruitenwissers niet omhoog staan wanneer u parkeert. Dit verzwakt de veren in de wisserarmen.
Tekenen voor een defect
Als de rubberen elementen versleten zijn of de bladen niet strak genoeg op de voorruit aansluiten, wordt het oppervlak niet grondig gereinigd. Vuil, vocht en vlekken kunnen op het glas achterblijven. Af en toe kan het ruitenwissersysteem vreemde geluiden produceren tijdens de werking, zoals kloppende en piepende geluiden. Dit is vaak het gevolg van defecte draaipennen. Als de ruitenwissers slechts in één modus of helemaal niet werken, betekent dit dat ofwel de elektrische motor dan wel de stuurkolomschakelaar defect is. Defecte reinigingselementen hebben gewoonlijk één symptoom gemeen: er wordt geen vloeistof op de ruiten gesproeid. In sommige gevallen kan het wissersysteem lekken en kunt u plassen onder de auto opmerken na het parkeren.
Oorzaken voor een defect
Alle onderdelen van het wissersysteem moeten correct afgesteld worden om de juiste werking te garanderen. Als de armen bijvoorbeeld onjuist geïnstalleerd zijn, keren de bladen niet terug in hun oorspronkelijk positie na het uitschakelen. Als ze voorbij de randen van de voorruit reiken, kan de elektrische motor defect zijn. De ruitenwissers proberen in te schakelen wanneer de bladen aan het glas vastgevroren zijn, veroorzaakt een gelijkaardig effect. Wanneer de rubberen afdichtingen versleten zijn, komt er water of vuil in de scharnieren, zodat deze verroesten, verslijten en vast komen te zitten.
Voor de sproeiers is het gebruik van puur water het gevaarlijkste. Als het bevriest en u probeert dan de sproeiers in te schakelen, kan de pomp stukgaan.
autodoc.nl: enkel hoogwaardige auto-onderdelen
Onze winkel is de beste plaats om componenten voor het ruitenwissersysteem te kopen. Dankzij ons ruime aanbod aan producten, vindt u met gemak alle nodige onderdelen. U ontvangt ze in één pakket. Naast auto-onderdelen kunt u ook reinigingsvloeistof bij ons kopen. We verlenen garantie om de kwaliteit van al onze artikelen te ondersteunen.
Vervanging van Ruitenreiniging autoonderdelen: Video handleiding voor reparatie
Top 15 bestsellers uit de afdeling Ruitenreiniging
Aanbevolen reserveonderdelen uit de afdeling Ruitenreiniging. Dit zijn de topkoopjes. Koop onze best verkopende artikelen of ontdek een ruime selectie aan andere aantrekkelijke aanbiedingen.