Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
74 Artikelen

Een bagagenet maakt het transporteren van bagage comfortabeler. Met dit accessoire kunt u de bagage betrouwbaar in een bepaalde positie vastmaken, zodat het risico op schade afneemt. Bovendien kunt u de ruimte met behulp van een dergelijk accessoire beter organiseren.

Soorten bagagenetten

Volgens plaatsingsmethode:

 • Verticaal. Ze kunnen bevestigd worden aan de achterzijde of de zijwanden van de bagageruimte, of aan de achterzijde van de achterbank. Ze zijn handig om vloeistoffen te transporteren. Bovendien kunnen dergelijke accessoires gebruikt worden als barrière om een bepaalde ruimte te isoleren. Sommige modellen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten met verschillende groottes.
 • Horizontaal. Hiermee kan men de bagage tegen de bodem aanduwen, zodat ze niet kunnen loskomen. Gewoonlijk zijn deze artikelen uittrekbaar, zodat men zelfs grote voorwerpen kan vastmaken.
 • Universeel. Dit zijn kleine, gemakkelijk te installeren producten die zowel verticaal als horizontaal gemonteerd kunnen worden.

De accessoires kunnen gemaakt zijn van:

 • nylon;
 • capron;
 • polypropyleen of ander materiaal.

Sommige bagagenetten hebben een rand gemaakt van textieltapes, of zijn uitgerust met elastische veters voor de bevestiging. De accessoires verschillen van elkaar in de dikte van de garen. Deze kan bijvoorbeeld 3, 5 of 8 mm bedragen. Hoe hoger de waarde, hoe zwaarder de getransporteerde objecten kunnen zijn. Cellen van netten kunnen zeshoekig, ruitvormig of vierkant zijn.

De accessoires kunnen bevestigd worden:

 • aan standaard houders of gaten in de wagen - met behulp van halen of karabijnhaken.
 • met zelfborende schroeven of universele bevestigingselementen (deze vereisen boringen in de carrosserie.
 • aan de bekleding van de bagageruimte met klittenband.

In catalogi worden producten aangeboden met verschillende afmetingen. De lengte en breedte van horizontale artikelen kan bijvoorbeeld 70x70 of 70x90 mm bedragen. De accessoires om verticaal te monteren kunnen kort (bedoeld voor bevestiging aan de zijwanden) of lang (om aan de achterwand of bij de achterdeur te plaatsen) zijn.

Tips voor gebruik van bagagenetten

 1. Gebruik de accessoires strikt voor hun beoogde doel. Gebruik ze niet om huisdieren te transporteren.
 2. Bevestig de accessoires volgens de aanbevelingen van de fabrikant. De bevestigingslocaties dienen op een bepaalde manier gekozen te worden zodat ze een gelijkmatige spanning van het net garanderen zonder vervorming.
 3. Verdeel de lading correct wanneer men voorwerpen opslaat of vervoert. Indien u bijvoorbeeld netten gebruikt die aan de bodem vastgemaakt zijn, plaats dan alle grote voorwerpen in het midden, en de kleine aan de randen.
 4. Reinig de accessoires af en toe volgens de instructies van de fabrikant. Merk op dat sommige modellen enkel met de hand gewassen mogen worden.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u bagagenetten kopen aan lage prijzen? Wordt klant van AUTODOC. Alle producten in onze online winkel zijn goedkoop, en er zijn kortingen actief op vele onder hen. Maak enkel voordelige aankopen – plaats vandaag een online bestelling op onze website.

loader Even geduld, a.u.b....