Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg
weergave
Fabrikanten
49 Artikelen

Voorruitbeschermers beschermen uw voorruit tegen ophoping en aanvriezen van sneeuw in de winter, en tegen hete zonnestralen en stof in de zomer. In tegenstelling tot grote autohoezen, worden dergelijke accessoires geleverd met kleine afmetingen, die binnen enkele seconden geïnstalleerd kunnen worden. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

Soorten voorruitbeschermers

Fabrikanten bieden producten met verschillende hoogtes en lengtes. Eigenaars van compacte wagens kopen bijvoorbeeld gewoonlijk accessoires met parameters respectievelijk gelijk aan 60 en 130 cm. Er bestaan ook universele accessoires, gemaakt om op de meeste personenwagens te passen. De hoogte van deze voorgaande reikt van 70 tot 80 cm, terwijl de geschatte lengte 150 cm bedraagt. Voor grotere voertuigen zoals MPV's, kunt u online accessoires bestellen met grotere afmetingen. Gewoonlijk bedraagt hun hoogte meer dan 100 cm, en bereikt de lengte 165 cm.

Voor de productie van voorruitbeschermers maakt men gebruik van duurzame waterafstotende materialen, bestand tegen temperatuurschommelingen. Gewoonlijk zijn deze materialen:  

 • polypropyleen,
 • dacron;
 • teryleen;
 • katoen gecombineerd met aluminiumfolie.

Voor een correcte bevestiging op de voorruit van uw wagen, kunnen de accessoires uitgerust worden met de volgende bevestigingen:

 • magneten;
 • elastische banden die op de zijspiegels gemonteerd worden;
 • stroken met bevestigingen die aan de velgen bevestigd worden;
 • klittenbandsluitingen;
 • zuignappen;
 • verlengde textielranden die met de deuren vastgemaakt worden, enz.

Sommige accessoires komen met extra bevestigingen. Lange textielranden kunnen bijvoorbeeld over veters beschikken, die in de wagen vastgebonden worden. Dit helpt de bescherming zelfs bij sterke winden op zijn plaats houden.

Catalogi bevatten ook producten die de voorste zijruiten kunnen beschermen. Dergelijke modellen kunnen uitgerust zijn met speciale zakjes voor de zijspiegels.

Tips voor gebruik van voorruitbeschermers

 1. De beschermer moet onder de wisserarmen gemonteerd worden, en vastgemaakt worden met de standaardbevestigingen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
 2. Hoe draagt u zorg voor de accessoires afhankelijk van hun materiaal. Sommige accessoires kunt u simpelweg afwrijven met een natte spons en een reinigingsmiddel. Vele accessoires mogen aan lage temperaturen in de machine gewassen worden: teryleenproducten bijvoorbeeld aan +30°C.
 3. Het accessoire dient op een droge propere plaats bewaard te worden. Indien er een doosje als onderdeel van de set geleverd wordt, maak hier dan steeds gebruik van. Zo verlengt u niet enkel de levensduur van het product, maar bespaart u ook ruimte.

AUTODOC: handig online winkelen

Wordt klant van de online winkel AUTODOC en geniet van moeiteloos winkelen – koop voorruitbeschermers op een handige manier! U vindt met gemak al het nodige dankzij onze gebruiksvriendelijke website. We hebben ook een handige mobiele applicatie gebouwd. Hiermee kunt u niet enkel door de eigenschappen van de producten bladeren, maar ook meer te weten komen over de prijzen en lopende promoties, terwijl u altijd en van overal bestellingen kunt plaatsen. Registreer nu meteen bij AUTODOC en koop hoogwaardige accessoires - bij ons gebeurt dit comfortabel en kosteneffectief.

loader Even geduld, a.u.b....